Київ. 16 лютого. УНІАН. Скасування Верховною Радою України рішення про проведення виборів до місцевих рад 30 травня 2010 року є позитивним.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловила голова Всеукраїнського союзу жінок України "За майбутнє дітей" Валентина СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО.

"Я була впевнена. що Верховна Рада проголосує за таке рішення, тому що не ухвалений бюджет, нема за що рухатися у вибори. Крім того, наскільки мені відомо, не скрізь розрахувалися за президентські вибори. Це політичне рішення. Воно сьогодні діє, тим більше, що воно оформле не у вигляді постанови, а не у вигляді закону", - сказала В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО.

Відео дня

У свою чергу голова Інституту політичної освіти Любомир ГРИЦАК додав, що ухвалення такого рішення дозволяє прийняти необхідні зміни до виборчого законодавства, які дозволять запровадити мажоритарну систему виборів місцевих органів самоврядування. "Буде час ухвалити зміни до закони про вибори до місцевих рад, враховуючи, можливо і наші пропозиції. Тому що кожна політична сила заявляла про необхідність запровадження відкритих списків і повернення до мажоритарної системи. Тепер буде час і ми побачимо – зроблять вони це чи ні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 лютого, парламент ухвалив постанову "Про визнання такою, що втратила чинність постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році". Це рішення підтримали 250 із 420 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Постановою ВР скасовується рішення парламенту, яким передбачалося проведення виборів 30 травня 2010 року. Разом із тим у документі не вказана дата, на яку перенесено вибори. У постанові зазначається, що профільний комітет парламенту має підготувати відповідне рішення.