Київ. 16 лютого. УНІАН. Голова Всеукраїнського союзу жінок України "За майбутнє дітей" Валентина СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО ініціює посилення повноважень громадських організацій у виборчому процесі.

Про це В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Громадські організації, по-перше, мають право ставити вимоги до влади, а, по-друге, формувати цю владу, виступати самостійними одиницями виборчого процесу", - сказала В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО.

Відео дня

За її словами, Всеукраїнський союз жінок України "За майбутнє дітей" підписав угоду про співробітництво з 11 громадськими організаціями для об`єднання зусиль у вирішенні соціально-економічних проблем громадян України. На її думку, таке об`єднання також дозволить виступити громадським організаціям об’єднаною платформою для лобіювання необхідності ухвалення законів, які б давали більші повноваження громадським організаціям на виборах всіх рівнів.

"Ми по всій Україні будемо підтримувати своїх кандидатів у мери та в депутати. І не тільки підтримувати, а й допомагати. Громадські організації – це потужна сила, провідники інтересів громадян, бо це добровільне об`єднання самих людей. І вони напевне знають, за що треба боротися, і можуть це робити", - підкреслила В.СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО.