Київ. 8 лютого, УНІАН. На виборах Президента в Україні не було серйозних порушень, які б вплинули на результат голосування.

Про це сказала на прес-конференції в УНІАН представник міжнародної громадської організації сприяння розвитку виборчих технологій «За справедливі вибори», юрист, аналітик зі США Лідія ЛАУСОН.

Вона зазначила, що в другому турі спостерігала за виборами Президента України в Житомирській області, додавши, що «вибори пройшли без серйозних порушень, які б вплинули на результат». «Вибори були прозорі і демократичні», - наголосила вона.

Відео дня

Л.ЛАУСОН констатувала, між тим, що чимало було проблем із списками виборців, на деяких скриньках були порушені пломби.

Представник організації «За справедливі вибори», юрист-адвокат з Німеччини Міхаель ХОХЕНДАЛЬ зазначив, що спостерігав за виборами у Львові і Чернігові. За його словами, «спостерігалися певні організаційні порушення». Він зазначив, що нерідко проблеми були пов’язані із відсутністю інформації, зокрема, у комісії не знали, чи мають бути разом із представниками комісії під час забезпечення голосування вдома і представники правоохоронних органів. «Але проблеми не були настільки серйозними, тому можу засвідчити, що вибори були чесними», - наголосив М.ХОХЕНДАЛЬ.

В той же час він зазначив, що виникли деякі питання щодо того, коли «на ряді виборчих округів у Львові проголосували 90% виборців». «Як мені здається, це трохи висока цифра», - додав він.

Представник організації, аналітик, політолог з Ізраїлю Лев ВЕРШИНІН зазначив, що від виборів Президента України «чекали багато хто крові, але не вийшло, з чим ми вас і вітаємо». Він підкреслив, що «вибори відбулися, і цього вже не заперечує ніхто». За його словами, «була велика кількість порушень, в тому числі і злоякісних, але вони не вплинули на кінцевий результат».

Представник організації «За справедливі вибори», юрист-адвокат з Росії Сергій МІРЗОЄВ також наголосив, що «вибори відбулися». За його словами, «в порівнянні з першим туром, у другому турі спостерігалась велика кількість порушень, але вони не мали фатальних наслідків і не вплинули на результати». Він наголосив, що учасники виборчого процесу мають поводитись, як прийнято в усьому світі, коли переможений «має визнати свою поразку».

С.МІРЗОЄВ наголосив, що «вибори відбулися, і Україна зробила великий крок вперед».