Київ. 8 лютого. УНІАН. Незалежна місія спостерігачів Канади вважає, що попередні результати виборів Президента України відображають справжнє волевиявлення українських виборців.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявила канадський сенатор та голова представництва Канадської місії Рейнел АНДРЕЙЧУК.

“Визнаючи те, що Центральна виборча комісія ще офіційно не оголосила результати виборів, за нашими попередніми оцінками, оголошення остаточних результатів буде дійсно відображати справжнє демократичне волевиявлення українських виборців, а також й те, що самі вибори були чесними і прозорими”, - сказала вона.

Відео дня

За словами Р.АНДРЕЙЧУК, місія направила для спостереження за перебігом виборів на місцях 200 короткострокових спостерігачів до 19 областей, міст Києва, Севастополя та АРК. Вона зауважила, що спостерігачі приступили до виконання свого завдання 1 лютого. “Канадські спостерігачі намагалися виконувати свої обов’язки зі спостереження, робити необхідні записи і звітувати без будь-якого перешкоджання чи втручання у виборчий процес”, - сказала Р.АНДРЕЙЧУК.

Вона також зауважила, що канадські спостерігачі були присутні при відкритті виборчих дільниць, спостерігали за процесом голосування протягом дня, були свідками закриття дільниць. В цілому, додала сенатор, Місія відзначила добре організований процес голосування, а також велику тенденцію щирого бажання громадськості та членів виборчих комісій щодо проведення вільного і відкритого голосування.

“Спираючись на ті доповіді, які вже отримано, ми можемо стверджувати, що більш-менш значущі порушення, які ми помітили під час виборів, не носили системного характеру і не видаються значними згідно з їх кількістю та можливістю впливу на результати виборів, а тому не ставлять під сумнів об’єктивність виборчого процесу”, - сказала Р.АНДРЕЙЧУК. При цьому вона додала, що це не остаточний звіт місії, а лише попередній.