Київ. 8 лютого. УНІАН. Громадська мережа ОПОРА не зафіксувала системних порушень під час другого туру президентських виборів в Україні. Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН координатор виборчих програм ГМ ОПОРА Ольга АЙВАЗОВСЬКА.

За її словами, другий тур президентських виборів відбувся на вищому організаційному рівні, ніж перший.

Водночас, за інформацією О.АЙВАЗОВСЬКОЇ, ОПОРА фіксувала системні проблеми зі списком виборців, який не був уточнений після першого туру. За її словами, ДВК не встигли передати дані до відділів ведення Державного реєстру виборців і список не зазнав якісних змін протягом трьох міжвиборчих тижнів. В результаті, ті громадяни, що через суд 17 січня поновили право проголосувати на конкретній виборчій дільниці, знову не знайшли себе у списках.

Відео дня

Серед порушень, свідками яких стали спостерігачі ОПОРИ, О.АЙВАЗОВСЬКА назвала два випадки виявлення у Луганській та Київських областях на виборчих дільницях авторучок з чорнилами, що зникають, у Луганську, Вінниці, Києві, Сумах, Івано-Франківську, Хмельницькому були спроби винесення виборчих бюлетенів, що може свідчити за організацію "каруселей". За інформацією спостерігачів ОПОРИ, збільшилась також кількість групового голосування виборців, а також були зафіксовані спроби їх підкупу.