Київ. 5 лютого. УНІАН. В Народному Русі України називають державною зрадою підписання Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ змін закону про вибори глави держави щодо кворуму виборчих комісій.

Про це члени НРУ заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Голова Київської міської організації Народного Руху, народний депутат Олександр ЧОРНОВОЛЕНКО підкреслив, що за цим законом буде неможливо встановити результати виборів. “Відтак будь-який результат буде справляти враження фальсифікації, принаймні для другої сторони, яка буде оскаржувати результати”, - наголосив депутат.

Відео дня

Він вважає, що це було зроблено свідомо, щоб зірвати президентські вибори.

Коментуючи рішення Президента підписати цей закон, О.ЧОРНОВОЛЕНКО зауважив, що фактично “одним розчерком пера знищена демократія в Україні”.

“Це дії, які межують з державною зрадою”, - наголосив він.

У свою чергу, член політради НРУ Богдан ГОРИНЬ зачитав звернення Народного Руху України, у якому сказано, що Президент В.ЮЩЕНКО фактично підтримує кандидата на пост глави держави, лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА.

“В Україні напередодні другого туру президентських виборів між окремими політичними силами відбулися ретельно замасковані політичні домовленості, які під моральним і політичним оглядом є зрадою українських національних інтересів”, - наголосив Б.ГОРИНЬ.

За його словами, політичні сили, близькі до Президента, керуючись суто особистими вигодами та корисливими інтересами, ігноруючи небезпеку, що нависла над Україною, спільними узгодженими діями “настирливо проштовхують до президентського крісла лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА”.

“Яскравим підтвердженням цих дій є заклик партії ЮЩЕНКА „Наша Україна”, інших залежних від Президента і близьких до нього олігархів та політичних сил голосувати у другому турі президентських виборів проти обох кандидатів, між якими вони начебто не бачать принципової різниці. Реальним підтвердженням політичної недобросовісності є голосування за ініціативою Партії регіонів про зняття з посади міністра внутрішніх справ Ю.ЛУЦЕНКА”, - йдеться у звернені.

“Переконливо свідчить про зраду і голосування за поправки до закону про вибори в редакції від Партії регіонів щодо скасування кворуму у виборчих дільницях. Це відкриває шлюзи для масованих фальсифікацій, на яких “регіонали” “набили руку” в 2004 році”, - наголосив Б.ГОРИНЬ.

В НРУ констатують, що сьогодні можна говорити про створення широкої коаліції між президентськими силами та Партією регіонів, хоч поки що й на неформальну рівні.

“Враховуючи всі ці обставини, заявляємо, що під прикриттям патріотичних указів про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті з корисливих інтересів відбувається зрада ідеалів Майдану, що в нинішніх умовах межує зі зрадою національних інтересів!”, - наголошується в заяві НРУ.