Київ. 2 лютого. УНІАН. Київських лікарів змушують фальсифікувати результати голосування.

Про це заявив народний депутат України від БЮТ, керівник Київського міського штабу кандидата на пост Президента Юлії ТИМОШЕНКО Анатолій СЕМИНОГА сьогодні прес-конференції в УНІАН.

Він наголосив, що в медицині “склалася найганебніша ситуація”. За словами депутата, під час першого туру виборів Президента України в Києві була організована спроба провести фальсифікації на спецдільницях. “У Києві утворено 65 дільниць, в основному, на лікарняних стаціонарах, де знаходяться хворі. Система фальсифікацій була наступна: викликали до себе на звіт керівників медичних закладів, які практично щороку підписують з командою мера Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО угоду, і, під загрозою звільнення з роботи, вимагали забезпечити певний процент голосування на спецдільницях за кандидата Віктора ЯНУКОВИЧА”, – зазначив А.СЕМИНОГА.

Відео дня

Депутат підкреслив, що не всі керівники медзакладів пішли на співпрацю з цією командою, але деякі, злякавшись звільнення, все ж відпрацювали схему фальсифікацій. “У першому турі на деяких дільницях були дивні результати. По місту Києву В.ЯНУКОВИЧ у середньому отримав 15%, а, наприклад, на виборчій дільниці №83 - це психлікарня по вулиці Миропільській, цей кандидат отримав підтримку 37% голосів, тубдиспансер на Харківському шосе - теж 37% голосів. Як мінімум, таких спецдільниць у Києві нараховується більше десятка. Це говорить про те, що на цих спец дільницях, у цих медичних закладах відбувалася фальсифікація,” – переконаний народний депутат.

А.СЕМИНОГА розповів ще про одну схему фальсифікацій: вимогу головних лікарів до медперсоналу вийти обов’язково на роботу у неділю, 7 лютого, щоб проголосувати за певного кандидата у президенти, а по закінченню робочого дня медик має проголосувати ще й на своїй дільниці.

За його словами, відомі факти, коли з лікарні виписували хворих, які не погоджувалися голосувати за “потрібного” кандидата, і намагалися заповнити ліжко-місця новими пацієнтами, прихильними до кандидата В.ЯНУКОВИЧА, працювали також і так звані виборчі “каруселі”.

Народний депутат заявив, що до другого туру ця робота посилилася. За словами А.СЕМИНОГИ, від головних лікарів усіх медичних закладів вимагають, щоб під час голосування в лікарнях підтримка В.ЯНУКОВИЧА становила 60-70%. “Таким чином намагаються вплинути на волевиявлення киян і продемонструвати підтримку В.ЯНУКОВИЧА киянами”, - сказав А.СЕМИНОГА, підкресливши, що цей кандидат ніколи не мав підтримки мешканців столиці більше 13-15 %. Він переконаний, що під час цієї виборчої кампанії його підтримка залишиться такою ж.

Відповідальність за таку ситуацію в медичній галузі столиці народний депутат покладає на першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Ірену КІЛЬЧИЦЬКУ.

Тому, повідомив він, група народних депутатів України, направили звернення до Кабінету міністрів з проханням зняти І.КІЛЬЧИЦЬКУ з посади першого заступника голови КМДА. “Сподіваємося, що завтра на засіданні уряду буде прийнято відповідне рішення. І документи будуть направлені Президенту,” – сказав А.СЕМИНОГА.

Народний депутат звернувся до медиків Києва із закликом не допустити фальсифікацій і порушення закону.