Київ. 2 лютого. УНІАН. Президент Національного Олімпійського комітету (НОК) Сергій БУБКА вважає, що держава має більше коштів вкладати у спорт, зокрема в олімпійський рух.

Про це він сказав на прес-конференції в агентстві УНІАН.

“Сьогодні недостатньо з боку держави вкладається грошей у спорт, в олімпійський рух. Олімпійський спорт - це безпрограшний об’єкт для державних інвестицій, бо це інвестиції у наше спільне майбутнє, і робити їх треба починати уже сьогодні”, - сказав він.

Відео дня

За словами С.БУБКИ, присутність на Олімпіаді українських спортсменів - це не що інше, як найефективніша реклама країни.

Він зазначив, що НОК не відповідає безпосередньо за підготовку спортсменів, проте результати виступів українців на Олімпіаді “є нашим спільним інтересом”.

Говорячи про прогнози щодо участі українських спортсменів в Олімпіаді у Ванкувері, С.БУБКА зауважив, що прогнозів не дає. “Ми зробили свою роботу. Для лідерів команд, у тому числі і за допомогою НОКу, умови були створені оптимальні. Тепер усе в руках спортсменів”, - сказав він.

Президент НОК повідомив, що на зимовій Олімпіаді у Ванкувері, яка розпочнеться через 10 днів, вперше візьмуть участь Гана, Кайманові острови, Пакистан, Перу і Колумбія.

За його словами, НОК намагається змінити ставлення суспільства до спорту і здоров’я нації. Він нагадав, що у роботі НОК є два головні напрямки - організація поїздок на Олімпійські ігри і популяризація спорту в Україні. Серед наймасштабніших акцій НОК - Всеукраїнський олімпійський урок, Олімпійський день, всеукраїнська церемонія “Герої спортивного року”, фотовиставка “Спортивні миттєвості”. Крім того, НОК надає фінансову допомогу українським спортсменам. С.БУБКА нагадав, що з 2005 року НОК залучив від партнерів та спонсорів коштів на загальну суму близько 39 млн. грн.

С.БУБКА також вважає, що для того, щоб молодь повернулася обличчям до спорту, потрібно будувати спортивні арени і бази.