Київ. 2 лютого. УНІАН. Депутати Сєвєродонецької міської ради, які вийшли з лав Партії регіонів, заявляють про тиск з боку керівництва Луганської обласної організації партії.

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Керівник фракції Партії регіонів у Сєвєродонецькій міськраді Юрій ГОЛОВКО заявив, що основна проблема полягає у методах керівництва нового керівництва Луганської обласної організації Партії регіонів. Він пояснив, що раніше було ухвалено новий партійний статут, яким передбачено скорочення повноважень первинних партійних організацій, зокрема, голів осередків тепер призначає керівництво відповідної обласної партійної організації. За словами Ю.ГОЛОВКА, це дало можливість обласному керівництву партії змінити голів практично всіх місцевих організацій, причому нові очільники призначались за принципом повної відданості новому обласному керівництву, а не ідеології партії.

Відео дня

Ю.ГОЛОВКО зазначив, що саме з цих причин у 2008 році його виключили з лав Партії регіонів. Він також повідомив, що після першого туру президентських виборів наприкінці січня 2010 року на знак протесту проти політики обласного керівництва з Партії регіонів вийшли ще 19 депутатів Сєвєродонецької міськради, що становить більшість її фракції. Ю.ГОЛОВКО заявив, що після цього на нього та його колег почало чинити тиск керівництво обласної парторганізації, зокрема, у місцевій пресі з’явились замовні матеріали, що принижують честь та гідність депутатів.

Він також додав, що збільшення випадків провокацій депутати очікують після президентських виборів, вони вважають, що керівництво обласної організації зараз не хоче привертати увагу виборців до послаблення Партії регіонів в регіоні.