Київ. 1 лютого. УНІАН. Національне агентство з акредитації України акредитувало «Бюро Верітас Сертіфікейшн» на право проведення сертифікації OHSAS 18001:2007.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор з питань маркетингу і розвитку «Бюро Верітас» Чорноморського регіону Арутюнян АШОТ.

За словами А.АШОТА, близько 70 українських підприємств вже сертифіковано за міжнародними стандартами. «Загалом споживачів можна розділити на дві групи: це іноземні компанії, де йде вимога зверху корпоративно від акціонерів, друга – просто великі компанії з високим травматизмом», – відзначив він.

Відео дня

За його даними, після сертифікації підприємств гірничо-металургійного комплексу досягається 40-процентне зниження травматизму. «Цей стандарт прогресивними керівниками сприймається як елемент управління для зниження витрат», – відзначив А.АШОТ.

Сьогодні «Бюро Верітас» очікує привернути другу групу клієнтів – великі підприємства – з метою знизити травматизм на виробництві.

Акредитація по OHSAS 18000 стала 57-ою міжнародною акредитацією групи «Бюро Верітас» у світі.

Бюро акредитувалося в Україні за трьома стандартами: ISO 9001 (стандарт з управління процесами, спрямований на підвищення результативності й ефективності, що відповідає концепції стійкого розвитку), ISO 14000 і за OHSAS.

Довідка УНІАН. Національне агентство з акредитації України (НААУ) працює з 2002 року відповідно до Закону «Про акредитацію органів з оцінення відповідності».

Завдання НААУ – акредитація органів з оцінення відповідності з подальшим контролем за їх відповідністю умовам акредитації.

Міжнародне технічне товариство «Бюро Верітас» засноване в 1828 році і є світовим лідером у наданні послуг із сертифікації, інспекції, управління ризиками, консалтингу і навчання.

«Бюро Верітас Сертіфікейшн» є провідним сертифікаційним органом, що має 44 національних акредитації, видав 110 тисяч сертифікатів у світі і більш як 900, – в Україні. Загалом за час роботи бюро сертифікувало 965 систем менеджменту, з них 133 – в 2009 році.

OHSAS 18000 – це комплекс міжнародних стандартів з розробки Системи управління охороною здоров`я і безпекою персоналу.

Сертифікація проводиться за одним із стандартів, що входять у цей комплекс: за стандартом OHSAS 18001 (один з основних міжнародних стандартів з безпеки та гігієни праці, впроваджений у 1999 році). Остання версія OHSAS 18001 – OHSAS 18001-2007.

Стандарти були спеціально розроблені на додаток до стандартів ISO 9000 і ISO 14000 для поліпшення інтеграції систем менеджменту.