Київ. 29 січня. УНІАН. Народний депутат Верховної Ради Михайло ВОЛИНЕЦЬ ініціює проведення службового розслідування стосовно Красноармійського міського голови Андрія ЛЯШЕНКА за службову недбалість під час ліквідації аварії, що сталася 23 січня в мережі центрального опалення та водопостачання 14-тисячного міста Родинського, що підпорядковується Красноармійській міській владі.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН М.ВОЛИНЕЦЬ, і до сьогодні в місті не відновлено теплопостачання.

"Половина будинків у м. Родинське не отримує тепла, розмерзлися та розірвалися системи опалення, в результаті чого мешканці багатоповерхівок потерпають від затоплень", - сказав М.ВОЛИНЕЦЬ.

Відео дня

За його словами, мер Красноармійська А.ЛЯШЕНКО навіть не проінформував вчасно служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій стосовно аварії. "Два дні не вживалися оперативні заходи, старанно замовчувалася та приховувалася інформація про аварію", – додав він.

М.ВОЛИНЕЦЬ також повідомив, що поінформував Кабінет міністрів про ситуацію, що склалася в Родинському. "Уряд доручив облдержадміністрації терміново вжити заходів для того, щоб ліквідувати аварію. Вчора на засідання уряду, яке вів перший віце-прем`єр-міністр Олександр ТУРЧИНОВ, повторно розглянули це питання та доручили міністру житлово-комунального господарства Олексію КУЧЕРЕНКУ долучитися до ліквідації наслідків аварії", - зазначив народний депутат.