Київ. 28 січня. УНІАН. Перший заступник міністра, в.о. міністра внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО, призначений на цю посаду сьогодні Кабінетом міністрів, запевняє, що його повноваження залишаться такими самими, як і були, за винятком права голосувати на засіданнях Кабміну.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Виконувач обов’язків має бути присутній на засіданні Кабміну, але не може голосувати. Це єдине ущемлення. Але я сподіваюся, що знайдеться достатньо голосів, щоб проголосувати за необхідні постанови, у тому числі і для міністерства», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

Разом з тим, він зауважив, що на момент його зняття з посади міністра в.о. керівника відомства був перший заступник міністра Михайло КЛЮЄВ, який прибув на засідання Кабміну і вніс пропозицію про введення ще однієї посади - першого заступника міністра.

«Ніяким законом, ніякими положеннями кількість цих заступників не обмежується. Це виключно прерогатива Кабміну - встановлювати кількість заступників у будь-якому державному органі. З юридичної точки зору - проблем жодних нема», - зауважив Ю.ЛУЦЕНКО