Київ. 28 січня. УНІАН. Народний депутат України Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО розповів в ООН про «утиск російськомовних в Україні».

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За словами В.КОЛЕСНІЧЕНКА, 25 січня в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку на засіданні круглого столу в Департаменті інформації ООН за участю Міжнародної ради російських співвітчизників і всеукраїнської громадської організації «Правозахисний громадський рух «Російськомовна Україна» було обговорено «проблеми захисту прав російськомовних громадян». За його інформацією, в роботі круглого столу взяли участь представники Росії, України, Латвії, Франції, Великої Британії, співробітники ООН.

Відео дня

Від України з доповіддю на тему «захисту прав російськомовних громадян, національних меншин, і протидії героїзації фашистських посібників» виступив сам В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

У своїй доповіді він розповів, що «в Україні останнім часом спостерігається вельми тривожна тенденція, а саме: дискримінація державоутвоюючих націй, для яких українська мова не є рідною, за мовною ознакою й спроби перегляду підсумків Другої світової війни».