Київ. 27 січня. УНІАН. Провідні медики Києва закликають голосувати на президентських виборах за високопрофесійну команду.

Про це вони сьогодні заявили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, головний психіатр Києва, доктор медичних наук, професор В`ячеслав МІШИЄВ сказав, що його довіра на боці людей, у яких є команда, високий професіоналізм та досвід роботи на державному рівні.

Відео дня

«Я думаю, що Донецьк, Східний регіон (мало у кого знайдуться аргументи це спростовувати), завжди був регіоном науки, високої спеціалізації, високих переконань, чітких професійних дій. Я хочу вірити, що зміни мають бути конструктивними і я пов’язую свої очікування з командою, яка буде високо професійною, високою морально» - підкреслив головний психіатр Києва.

Представляючи хірургічну спільноту, головний хірург Києва, головний лікар Київської міської лікарні швидкої допомоги Олександр ТКАЧЕНКО зазначив, що охорона здоров’я України перебуває у незадовільному стані.

«Це не агонія, а реанімація охорони здоров’я. Нам (лікарям) потрібно йти по шляху з тими професіоналами, які розуміють, куди має прямувати медицина. Проаналізувавши передвиборні програми 18 кандидатів на пост Президента країни, я дійшов висновку, що треба підтримувати тих, не просто декларативно обіцяє, а того, хто дивиться у корінь», - сказав О.ТКАЧЕНКО.

На його думку, рівень охорони здоров’я залежить від розвитку економічної галузі держави. За словами головного хірурга Києва, тільки у одного кандидата є програма, яка розвиває економічну складову, а відтак - і медичну галузь. «Медики підтримають того кандидата на перший пост держави, який буде розвивати медицину не декларативно, а на ділі. От, наприклад, у програмі кандидата Віктора ЯНУКОВИЧА написано, щоб добитися 10% фінансування на охорону здоров’я», - наголосив О.ТКАЧЕНКО.

Він також підкреслив, що висловлює особисту думку, ніким не нав’язану, і запевнив, що його ніхто не змушував виголошувати дану заяву.

У свою чергу головний лікар інфекційної клінічної міської дитячої лікарні Тетяна КАМІНСЬКА зазначила, що представники Партії регіонів завжди допомагають, коли до них звертаються по допомогу.

«Завдяки їм у лікарню надійшли кошти. Люди, які вміють тримати своє слово у конкретних справах, вони зроблять це «конкретно» для усієї України», - переконана Т.КАМІНСЬКА.

Переконання своїх колег також підтримали й інші учасники прес-конференції - головний нейрохірург Києва Сергій СИНИЦЬКИЙ, головний онколог Києва, головний лікар Київської міської онкологічної лікарні Геннадій ОЛІЙНІЧЕНКО, головний лікар пологового будинку №1 Києва Наталія ГОНЧАРУК, головний лікар Київського міського опікового центру Анатолій ВОРОНІН.