Київ. 18 січня. УНІАН. У Луганській області, за підсумками незалежного екзит-пола, лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ набрав у першому турі виборів Президента 59,2% голосів виборців.

Відповідні підсумки незалежного екзит-пола, проведеного в області Центром соціальних технологій «Соціополіс» на замовлення Агентства моделювання ситуацій, були обнародувані на прес-конференції в УНІАН.

Згідно з даними опитування, друге місце в регіоні зайняв Сергій ТІГІПКО, за якого свої голоси віддали 12,05% виборців.

Відео дня

Прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО набрала 11,03%, Петро СИМОНЕНКО – 4,9%, Арсеній ЯЦЕНЮК – 3,6%.

Як зазначив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, відмінність даних опитування від офіційних попередніх результатів Центральної виборчої комісії свідчить про фальсифікації, що мали місце, на рівні окружних і дільничних комісій.

О.ГОЛОБУЦЬКИЙ нагадав, що на виборах Президента в 2004 році в Луганській області В.ЯНУКОВИЧА підтримували близько 80% виборців, на парламентських виборах 2006 і 2007 рр. Партію регіонів тут підтримували 74,3% і 75% відповідно.

За словами О.ГОЛОБУЦЬКОГО, згідно з офіційними даними ЦВК, за підсумками обробки 92% протоколів В.ЯНУКОВИЧ набрав у Луганській області 70,7%, С.ТІГІПКО - 9,7%, Ю.ТИМОШЕНКО – 6,64%.

«Ясно, що всю цю справу зроблено вже на виборчих дільницях, сфальсифіковано і ці відсотки додано (В.ЯНУКОВИЧУ - УНІАН)», - вважає О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Інтерв`юєри «Соціополіса» опитали 2400 респондентів на 40 виборчих дільницях. Статистична похибка – 2,1%.