Київ. 18 січня. УНІАН. Участь члена Центральної виборчої комісії Анатолія ПИСАРЕНКА в засіданні ЦВК, на якому розглядатиметься питання про затвердження остаточних результатів президентських виборів, може поставити під сумнів їх легітимність.

Про це заявив голова правління Комітету виборців України Олександр ЧЕРНЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Критично буде, якщо на підставі участі ПИСАРЕНКА в засіданні ЦВК буде визначатись легітимність виборів”, - зазначив він.

Відео дня

З огляд на це, О.ЧЕРНЕНКО вважає, що до такого засідання ЦВК легітимність А.ПИСАРЕНКА як члена комісії має повністю визначена.

“Через суд, через інші інстанції. до засідання ЦВК, на якому будуть затверджуватися результати виборів, треба з його легітимністю чітко визначитися”, - зазначив він.

“Це може бути така міна, яка загалом поставить виборчий процес в Україні з ніг на голову”, - додав О.ЧЕРНЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, за даними сайту БЮТ, вночі 17 січня Апеляційний адміністративний суд Києва за нововиявленими обставинами у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії А.ПИСАРЕНКА. За словами керівника юридичного блоку БЮТ Андрія ПОРТНОВА, А.ПИСАРЕНКО був незаконно позбавлений можливості брати участь у засіданнях ЦВК за попереднім рішенням Апеляційного адміністративного суду.

Раніше народні депутати від Партії регіонів заявляли про досягнення А.ПИСАРЕНКОМ граничного віку перебування на державній службі - 65 років, що є підставою для дострокового припинення повноважень члена ЦВК.

На думку заступника глави Секретаріату Президента Марини СТАВНІЙЧУК, рішення Центральної виборчої комісії, які підписуватиме член комісії А.ПИСАРЕНКО, можуть бути оскаржені в судовому порядку.