Київ. 18 січня. УНІАН. У першому турі виборів Президента України були випробувані певні “пілотні проекти” тих або інших методів фальсифікацій, з метою більш масового застосування у другому турі.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН виконавчий директор Комітету виборців України Віталій ТЕСЛЕНКО.

За його словами, у першому турі не було необхідності у якомусь масовому підкупі виборців, оскільки доля президентських виборів буде вирішуватись у другому турі.

Відео дня

На думку голови правління КВУ Олександра ЧЕРНЕНКА, одним із найбільш вірогідних способів фальсифікацій у другому турі президентських виборів може стати їхній зрив на окремих дільницях шляхом створення штучної відсутності кворуму.

За його інформацією, подібний метод був застосований під час першого туру у 99-му виборчому окрузі (Білоцерківський район Київської області).

Також, на думку О.ЧЕРНЕНКА, можуть бути застосовані й інші методи, зокрема, підкуп виборців, фальсифікація виборчих списків тощо.

Тому, за словами голови правління КВУ, до початку другого туру виборів необхідно вирішити усі питання, пов’язані з виборчим законодавством, судовими рішеннями, легітимністю членів ЦВК, аби другий тур виборів пройшов у нормальній обстановці.