Київ. 14 січня. УНІАН. Адвокат потерпілих від групи компаній "Кінгз Кепітал" Іван БОДНАРУК просить правоохоронні органи провести розслідування діяльності організації "Клуб 1000 мільйонерів".

Відповідне звернення І.БОДНАРУК оприлюднив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Звертаюся до керівництва РНБО, Генеральної прокуратури, СБУ, МВС із заявою про невідкладну перевірку діяльності організації "Клуб 1000 мільйонерів", яка діє під склепіннями церкви "Посольство Боже", ідейним керівником, організатором якої є старший пастор церкви "Посольство Боже" Сандей АДЕЛАДЖА", - йдеться в заяві І.БОДНАРУКА.

Відео дня

У документі адвокат зазначає, що готовий надати правоохоронцям документи, аудіо, відеоматеріали, що в законному порядку були передані йому прихожанами цієї церкви, колишніми членами "Клубу".

Зокрема, за словами І.БОДНАРУКА, в цих матеріалах міститься інформація про те, що організатори "Клубу 1000 мільйонерів" проводили закриті збори, на яких закликали членів Клубу, прихожан церкви "ПБ", «вкладати свої гроші до фонду Клубу; закликали кандидатів і членів цієї організації не розголошувати співробітникам СБУ інформацію, отриману на цих зборах; а також обіцяли тим, хто внесе до фонду Клубу 100 тис. доларів і більше, "виплачувати 20% зверху".

Крім того, І.БОДНАРУК указує, що лідери й активні члени клубу заявляли, що цією організацією придбано "68 тисяч га землі великими обсягами в Тернопільській, Луганській, Івано-Франківській, Чернігівській та Київській областях", а також, що "метою клубу є бажання й необхідність придбати 40% території України" тощо.

Як зазначив адвокат, у його розпорядженні є свідчення ряду потерпілих від діяльності клубу, які, довірившись його лідерам, узяли грошові кредити під заставу свого житла, передали їх членам клубу, але назад гроші не отримали. "На сьогоднішній день я готовий надати набагато більше інформації правоохоронним органам України", - підкреслив І.БОДНАРУК.

Як повідомляв УНІАН, столична міліція 24 листопада в 2008 р. затримала керівника ТОВ «Кінгз Кепітал» Олександра БАНДУРЧЕНКА. Наприкінці серпня 2009 року суд у Києві звільнив О.БАНДУРЧЕНКА з-під варти під підписку про невиїзд.

Головне слідче управління МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної проти керівництва компанії «Кінгз Кепітал», висунуло звинувачення С.АДЕЛАДЖІ. Громадянин Нігерії С.АДЕЛАДЖА, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.

14 березня 2009 року слідчі вдруге обрали для С.АДЕЛАДЖІ запобіжний захід – підписку про невиїзд.

Господарський суд Києва 21 серпня 2009 року визнав банкрутом ТОВ «Кінгз Кепітал» і відкрив ліквідаційну процедуру.

28 жовтня 2009 року С.АДЕЛАДЖІ було висунуто звинувачення в причетності до ще однієї фінансової афери із коштами громадян - за участю ПП "Грант".

Наприкінці жовтня 2009 року один із районних судів Києва відмовився задовольнити подання слідчого Головного слідчого управління столичного главку міліції про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт стосовно С.АДЕЛАДЖІ.