Київ. 12 січня. УНІАН. Кандидат на пост Президента України від Народно-демократичної партії Людмила СУПРУН має намір звернутися до Європейського Союзу щодо надання консультацій і фінансової допомоги для запровадження в Україні системи електронного голосування.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

“Як кандидат у президенти України я готую звернення до ЄС щодо негайного надання консультацій і фінансової допомоги для запровадження системи електронного голосування за прикладом ЄС”, - сказала вона. На переконання Л.СУПРУН, це допоможе провести в Україні чесні вибори і знизить витрати на їхнє проведення до 80%.

Відео дня

Л.СУПРУН вважає, що запровадити таку систему “дуже просто”. “Лежить електронна книжечка, виборець підходить у кабінці для голосування, натискає пальцем проти того кандидата, за якого хоче проголосувати. Все, голос людини враховано”, - пояснила вона.

На думку кандидата у президенти. це також просто врегулювати законодавчо: “Збирається Верховна Рада, вона намагається ліквідувати за пропозицією деяких депутатів прогалини у законі. Думаю, що вони можуть і не встигнути цього зробити, і не захотіти цього зробити політично, але є такий гарний спосіб працювати з Україною - це позиція Європейського Союзу”.

Л.СУПРУН також повідомила, що на нинішніх виборах Народно-демократична партія відкрила колл-центр за номером 4488. Той, хто готовий підтримати Л.СУПРУН як кандидата у президенти, може за цим номером відправити SMS-повідомлення з паролем “за Супрун”.

Як вважає Л.СУПРУН, на нинішніх президентських виборах готуються різноманітні технології фальсифікацій. Зокрема, за її словами, до України завезено близько 1 млн. ручок зі зникаючими чорнилами.