Київ, 5 січня. УНІАН. Доктор політичних наук, професор, голова Всеукраїнської асоціації політичних наук Валерій БЕБИК вважає, що наказ Міністерства освіти та науки про переведення політології та соціології з категорії обов’язкових до категорії вибіркових навчальних дисциплін у навчальних закладах спрямований на знищення політології та соціології як науки.

Про це В.БЕБИК заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Уряд Юлії ТИМОШЕНКО руками міністра освіти ВАКАРЧУКА знищує політологію та соціологію як науку в Україні. Переведення цих дисциплін з обов’язкових до вибіркових пояснювалося тим, що ми йдемо до Болонського процесу", - сказав В.БЕБИК.

Відео дня

Водночас, за його словами, відповідно до Болонської процедури, вибіркові дисципліни вводяться лише на останніх курсах, тоді як в Україні вибірковість запроваджується з першого курсу навчання, коли студент ще не може визначити, який предмет йому потрібен в обов’язковому порядку.

В.БЕБИК, спираючись на результати опитування, проведеного Всеукраїнською асоціацією політичних наук, додав, що таке рішення МОН призведе до збільшення рівня безробіття серед викладачів і науковців, до зниження рівня суспільно-політичних знань у студентів, до зниження рівня наукових досліджень з політології та соціології у вишах, а також до зниження рівня популярності спеціальностей "політологія" і "соціологія" серед абітурієнтів.