Київ. 29 грудня. УНІАН. Підготовка зон гостинності під НСК “Олімпійський” для проведення Євро-2012 не передбачає ліквідацію жодних з державних підприємств чи жодної зі спортивних споруд, що знаходяться біля стадіону.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО, коментуючи на прохання кореспондента агентства інформацію щодо можливості ліквідації державних підприємств ДП «Атлет», ДПЛТК «Крижинка» і МДП «Тенісні корти».

“Мова взагалі не йде про “Крижинку”, мова взагалі не йде про легкоатлетичний стадіон “Атлет”. Їхнє використання погоджене, затверджене, і відповідні угоди цих державних підприємств з міністерством і необхідними органами підписані”, - сказав міністр.

Відео дня

Ю.ПАВЛЕНКО зауважив, що підготовка цих об’єктів до Євро-2012 передбачає покращення їхнього функціонування, проведення ремонту, заміну застарілого обладнання.

“Що стосується “Тенісних кортів”, то так само по відношенню до них не стоїть питання ліквідації. “Тенісні корти” як державне підприємство зберігаються. Більше того, згідно з моїм наказом саме “Тенісні корти” і визначені замовником по підготовці зони гостинності до 2012 року, а після 2012 року - відновлення уже сучасної інфраструктури”, - сказав він.

Міністр зауважив, що з 12 можливих кортів функціонує лише половина, а приміщення критого корту знаходиться в аварійному стані.

Ю.ПАВЛЕНКО наголосив, що підготовка зони гостинності, підготовка НСК “Олімпійський” до прийому матчів Євро-2012 дає можливість для створення суперсучасного національного тенісного центру на цій території.

“Було певне хвилювання окремих осіб, але мушу сказати, що підпис під такою програмою стоїть і керівника “Тенісних кортів”, - наголосив Ю.ПАВЛЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, раніше заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО заявляв, що до нього звернулися керівники державних підприємств ДП «Атлет», ДПЛТК «Крижинка» і МДП «Тенісні корти», які є базами з олімпійської підготовки спортсменів, оскільки вони стурбовані тією ситуацією, яка склалася навколо їхніх підприємств.

Згідно з наказом Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту від 28 серпня «Про будівництво та облаштування функціональних зон на території, прилеглій до стадіону НСК «Олімпіський», передбачена можливість ліквідації цих спортивних споруд, на яких сьогодні тренуються представники тенісу, художньої гімнастики, волейболу та інших видів спорту. За словами М.ТОМЕНКА, також обговорюється можливість того, що при будівництві НСК будуть демонтовані легкоатлетичні доріжки головного стадіону країни, де завжди проводилися змагання з легкої атлетики.