Київ. 28 грудня. УНІАН. Соціологи заявляють, що майже половина виборців в Україні нині підтримує проведення дострокових парламентських виборів, хоча ще кілька місяців тому ситуація з цього питання була зворотною.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив доктор соціологічних наук, керівник фірми “Юкрейніан соціолоджі сервіс” Олександр ВИШНЯК, посилаючись на результати загальнонаціонального соціологічного опитування “Вибори Президента України: підсумкове соціологічне дослідження”.

Відео дня

Так, згідно з даними опитування, що проводилось з 12 по 23 грудня ц.р. в усіх областях країни, пропозицію щодо розпуску нинішньої Верховної Ради і призначення дострокових виборів після виборів Президента України в 2010 р. підтримали 49,4% респондентів. Проти висловились 29,8%. Не визначились щодо цього 20,8% опитаних.

У ході дослідження українцям також ставилось питання, за яку партію або блок вони готові голосувати у випадку дострокових парламентських виборів. Згідно з отриманими результатами, 3% бар’єр зараз мають шанси подолати 7 партій та блоків: Партія регіонів, яка набирає 32% голосів респондентів; БЮТ – 17,9%; “віртуальний” Блок Сергія Тігіпка – 6%; “Наша Україна” Віктора Ющенка – 4,7%; КПУ – 4,5%; “віртуальний Блок Арсенія Яценюка “Фронт змін” – 4,3%; Блок Литвина – 3,4%; “Свобода” Олега ТЯГНИБОКА – 1,6%.

Всього за національною квотною вибіркою опитано 2 тис. 998 респондентів у віці понад 18 років. Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 1,8%.