Київ, 25 грудня. УНІАН. Екс-керівник департаменту Секретаріату Президента України Ярослав КОЗАЧОК стверджує, що лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ та чинний Президент України Віктор ЮЩЕНКО підписали конфіденційну угоду про взаємодію під час виборчої кампанії.

Про це Я.КОЗАЧОК заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Сторони зобов’язуються уникати взаємної критики та використати всі наявні можливості для підтримки Віктора ЯНУКОВИЧА у другому турі. Сторони забезпечують висування на посаду прем’єр-міністра України Віктора ЮЩЕНКА та позитивне голосування за цю кандидатуру парламентської більшістю тощо", - повідомив Я.КОЗАЧОК про сутність угоди.

Відео дня

За його словами, підписання цієї угоди стало для нього останньою краплею і він написав заяву про звільнення з посади керівника департаменту Секретаріату Президента. "Останньою краплею, яка примусила мене до рішучих дій, став документ, який потрапив до мене, - це конфіденційна угода між Віктором ЯНУКОВИЧЕМ і Віктором ЮЩЕНКОМ, в якій вони домовилися про взаємодію під час виборів і про політичне майбутнє", - зазначив він.

Я.КОЗАЧОК підкреслив, що його, як людину, яка продовжує вірити в демократичні цінності, не може влаштовувати такий стан справ. "Я написав заяву про звільнення. Заява була задоволена і з сьогоднішнього дня я не державний службовець і не керівник департаменту Секретаріату Президента. Мені було особисто важко прийняти таке рішення, але є речі, які стоять вище власних інтересів", - наголосив екс-керівник департаменту Секретаріату Президента.

Я.КОЗАЧОК підкреслив, що не поділяє позицію, коли власні інтереси ставляться понад державні інтереси. "Спроби штучно дестабілізувати ситуацію в країні, боротьба проти свого політичного конкурента перетворюється на боротьбу проти власної державі", - вважає він.