Київ. 25 грудня. УНІАН. Чотири молодіжні громадські організації підписали договір про співпрацю і створення Всеукраїнської молодіжної ради для підтримки Блоку лівоцентристських сил і кандидата від цього блоку на президентських виборах Петра СИМОНЕНКА.

Підписання договору відбулося сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, документ підписали: представник від Ленінського комсомолу України Олександр ПРИСЯЖНЮК; від Демократичного союзу студентів «Студентська платформа» Володимир ШЕМАЄВ; від ГО «Молодіжний Союз лівих сил» Рудольф ПОВАРІЦИН і Володимир АМУРОВ - від Української соціал-демократичної молоді.

Відео дня

Ініціатором створення Всеукраїнської молодіжної ради виступила громадська організація «Ленінський комсомол України». Учасники нового об`єднання заявили, що вважають П.СИМОНЕНКА єдиним авторитетним кандидатом серед лівих сил України і його підтримка концентрує політичну волю молоді.

«Ми налічили приблизно 50 тис. членів наших організацій, які стануть твердою опорою блоку лівих і лівоцентристських сил на виборах Президента України 17 січня і на наступних місцевих виборах 30 травня, а також на чергових і позачергових виборах до Верховної Ради з єдиною метою – привести до влади ліві сили, які вкрай необхідні Україні.», - заявив В.ШЕМАЄВ.

За його словами, «ми сьогодні виступаємо як молоді ліві, які мають освіту, мають бачення майбутнього нашої країни як могутньої держави в європейській співдружності, що будуватиме свої відносини з Російською Федерацією і буде шанованим партнером в Європейському Союзі та інших країнах».

Всеукраїнська молодіжна рада, за його словами, має намір працювати й над вирішенням низки проблем української молоді, зокрема, що стосуються виплати стипендій, забезпечення студентськими гуртожитками, а також забезпечення молоді житлом у цілому та іншими наболілими питаннями.

Як зазначив О.ПРИСЯЖНЮК, об`єднання відкрите для інших молодіжних організацій, що підтримують ліві ідеї, і всіх, кому небайдуже майбутнє українського народу.

О.ПРИСЯЖНЮК також повідомив, що представники громадських молодіжних організацій, які увійшли до Союзу, вже проводили консультації з кандидатом у Президенти П.СИМОНЕНКОМ, який висловив їм свою чітку позицію щодо підтримки молоді та молодіжного руху в Україні у разі його перемоги. Зокрема, в досягнутих домовленостях кандидат дав обіцянку, що за два роки вища освіта в Україні буде безплатною.