Київ. 25 грудня, УНІАН. Всеукраїнська громадська організація “Координаційна рада України” висуває вимоги до майбутнього Президента, які він має виконати після обрання на цю посаду.

Про це члени ВГО “Координаційна рада України” повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“В період передвиборної кампанії кандидати всім громадянам України обіцяють, що покращать їх життя, але якщо заглянути в історію, майже всі обіцянки, які лунають від наших політиків з екранів телевізорів, після приходу до влади не виконуються”, - зазначив голова правління ВГО “Координаційна рада України” Олександр ВАЩЕНКО.

Відео дня

Він повідомив, що організація висуває такі вимоги до майбутнього Президента, як: законодавчо зобов’язати кандидатів виконувати свої обіцянки, зняти недоторканність з депутатів, збільшити заробітну плату бюджетним працівникам, запровадити суд присяжних, збільшити кількість бюджетних місць в державних навчальних закладах до 75%, запровадити іпотечні кредити для молодих сімей до 4% річних не менше як на 10 років.

Як зазначив заступник голови місцевого осередку ВГО “Координаційна рада України” у Чернігівській області Євген СКРИПКО, організація також вимагає від майбутнього Президента запровадити виплати при народженні першої дитини 25 тис. грн., другої - 50 тис. грн., третьої та кожної наступної - по 100 тис. грн., запровадити кредитування бізнесу на довгостроковій основі, зменшити податкове навантаження для бізнесу, створити систему обов’язкового медичного страхування, скасувати строковий призов, перейти на контрактну форму служби в армії, встановити пенсії не менше 60% середньої заробітної плати. При цьому пенсія має відкладатися на особистий рахунок людини протягом всього життя, а невикористані пенсійні гроші мають успадковуватися.

У свою чергу підприємець, член ВГО “Координаційна рада України” Валентин КОРОЛЕНКО зазначив, що організація закликає громадян приєднатися до їх ініціативи і висувати свої вимоги майбутньому Президенту. Він вважає, що таких вимог може бути близько 30.

Заступник голови правління ВГО “Координаційна рада України” з правових питань Руслан ТЕРНОВИЙ вважає, що механізм контролю за виконанням вимог має бути закріплений законодавчо з чіткими санкціями за невиконання даних в ході виборчої кампанії обіцянок. “В Україні на державному рівні має бути створений орган, який буде безпосередньо взаємодіяти з населенням. Цей орган має відслідковувати всі обіцянки, надані кандидатом в своїй передвиборчій програмі”, - сказав він.

Члени ВГО “Координаційна рада України” також повідомили, що 26 грудня об 11.00 відбудеться автопробіг