Київ. 24 грудня. УНІАН. Депутат міської ради Броварів Дмитро РАТНІКОВ звинувачує керівництво міста у перешкоджанні розповсюдженню його книги.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Д.РАТНІКОВ розповів, що як корінний броварчанин завжди цікавився історією рідного міста, збирав відповідні матеріали і, зрештою, написав власну книжку на цю тему. За його словами, у книжці під назвою “Моє місто – мій дім” йдеться про історію Броварів від часу заснування до сьогоднішніх днів. Д.РАТНІКОВ зазначив, що єдиною метою появи цього видання є викликати патріотичні почуття мешканців міста, викликати почуття любові до рідного краю. Депутат підкреслив, що ця книжка абсолютно не є політичним виданням, вона носить виключно краєзнавчий характер.

Відео дня

Однак, як він розповів, після появи книжки він зустрів неабиякий опір у процесі її розповсюдження. Зокрема, після попередньої згоди через декілька днів усі рекламні агенції міста відмовили йому у розповсюдженні реклами видання на своїх білбордах. За словами Д.РАТНІКОВА, рекламісти розповіли, що керівництво міста, мер та його оточення, неофіційно заборонило їм це робити, погрожуючи санкціями. Так само Д.РАТНІКОВ звинувачує керівників Броварів у забороні продажу книги через роздрібну торговельну мережу та у наказі муніципальним бібліотекам не приймати книгу до бібліотечних фондів. Він додав, що минулого тижня було зірвано презентацію книги, яка мала відбутись у колишньому будинку культури.

Д.РАТНІКОВ пов’язує ці дії з наближенням мерської виборчої кампанії та намаганням тих, хто нині при владі, “інформаційно ліквідувати” всіх потенційних конкурентів ще задовго до офіційного початку кампанії.

*** Д.РАТНІКОВ у 2002 році був обраний депутатом Броварської міськради, у 2005 році заснував благодійний фонд “Моє місто – мій дім”. У 2006 році вдруге обраний депутатом міськради, є позафракційним. На останніх виборах балотувався на посаду міського голови Броварів. Д.РАТНІКОВ є членом політради Європейської партії України, голова Київської обласної організації.