Київ. 24 грудня. УНІАН. Благодійний фонд «Лікар.інфонд» спільно з «УкрСиббанком» почали будівництво ігрових і спортивних майданчиків у восьми дитячих будинках України.

Про це представники цих організацій повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Президент МБФ «Лікар.інфонд» Олена КОСТЮКОВА розповіла, що цього року стартувала благодійна ініціатива фонду «Розумна благодійність», метою якої є залучити кошти на будівництво вуличних ігрових майданчиків у регіональних дитячих будинках України. Вона зазначила, що фонд має намір відпрацювати механізм залучення спонсорських коштів шляхом перерозподілу корпоративних святкових бюджетів бізнесу на вирішення гострих соціальних питань у період економічної нестабільності.

Відео дня

«Це підвищує рівень соціальної відповідальності корпоративного сектора. Часто бізнес готовий виділяти кошти на закупівлю солодких подарунків і канцелярії під новорічну ялинку. Проте це разові витрати, що насправді не дозволяють говорити про позицію бізнесу як соціально відповідального, з системним, розумним підходом до вирішення завдань», – сказала О.КОСТЮКОВА.

У свою чергу виконавчий директор фонду Лариса СЛЮНЧЕНКО зазначила, що «УкрСиббанк» став піонером цієї ініціативи й цю весну більше 600 дітей, які виховуються в дитячих будинках та інтернатах, зустрінуть із таким подарунком і зможуть проводити активне вуличне дозвілля».

Вона закликала український бізнес приєднуватися до такої ініціативи надалі.