Київ. 24 грудня. УНІАН. ЗАТ «Бориспільський автозавод» і ЗАТ «Чернігівський автозавод», які входять у корпорацію «Еталон», планують у 2010 році збільшити виробництво автобусів на 33%, порівняно з 2009 роком – до 800 штук.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент корпорації «Еталон» Володимир БУТКО.

«У 2010 році плануємо виготовити 800 автобусів – це песимістичний прогноз, а оптимістичний прогноз – 1200 штук», – сказав він.

Відео дня

При цьому В.БУТКО зазначив, що близько половини виготовлених автобусів буде експортовано. «Ми максимально оптимізували наші витрати. Ринок збуту плануємо розширювати за рахунок експорту», – додав В.БУТКО.

У свою чергу, директор ТОВ «Торговий дім «Еталон-Авто» Олександр МАЙСЮК зазначив, що за підсумками 2009 року корпорація «Еталон» скоротила продажі автобусів у 4 рази, порівняно з 2008 роком – до 600 штук. «Але ми зберегли лідируюче становище на ринку», – додав він.

Також В.БУТКО повідомив, що корпорація «Еталон» завершила розробку двох нових моделей автобусів: міського автобуса А08110 і автобуса А079.45, пристосованого для перевезення пасажирів з обмеженими руховими можливостями.

Автобус А08110 «Волошка» має габаритну довжину 7,7 м і вміщує 54 пасажири (зокрема 14 місць для сидіння). Автобус створений на базі шасі виробництва компанії Ashok Leyland (Індія), двигун відповідає екологічним вимогам Євро-3.

Автобус А079.45 пристосований для перевезення пасажирів з обмеженими руховими можливостями і обладнаний підйомним майданчиком.

За словами В.БУТКА, нові моделі автобусів можуть бути застосовані для організації транспортного обслуговування учасників і гостей Євро-2012 в Україні.

Довідка УНІАН. Корпорація «Еталон» (Київ) об`єднує 21 підприємство. У корпорацію входять Бориспільський і Чернігівський автозаводи.

ЗАТ «Бориспільський автозавод» – одне з наймолодших українських підприємств у галузі проектування і виробництва автотранспортних засобів. Зареєстроване в квітні 2002 року. Бориспільський автозавод бере активну участь у реалізації державної програми «Шкільний автобус». На заводі освоєне виробництво двох моделей шкільних автобусів.