Київ. 23 грудня. УНІАН. Громадськість закликає уряд зупинити незаконне вирубування лісів у Київській області.

Про це заявив на прес-конференції в УНІАН керівник Київської обласної громадської організації «Лісник» Сергій ВАСИЛЬКОВ.

Він повідомив, що в с. Лісники (Київська обл.) вже ведеться вирубування лісу першої категорії, при цьому зазначив, що жодних законних підстав на це немає – документи на вирубування підписано без зазначення посад і прізвищ, «невідомо ким».

Відео дня

С.ВАСИЛЬКОВ сказав, що в 2007 р. на сесії Лісниківської сільської ради було ухвалено рішення про необхідність створення заповідника «Чернечий ліс», проте це не було зроблено, і тепер на території лісу здійснюється вирубування дерев. За інформацією голови громадської організації, на звільненій площі планується будувати котеджі.

С.ВАСИЛЬКОВ повідомив, що громадськість зверталася до правоохоронних органів, до народних депутатів, Президента України Віктора ЮЩЕНКА, прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з проханням розібратися в ситуації і зупинити вирубування лісу, проте досі жодних заходів не вжито. При цьому, на думку керівника КОГО «Лісник», голова Лісниківської сільської ради перевищила свої повноваження, віддавши територію лісу під забудову.

С.ВАСИЛЬКОВ повідомив, що громадська організація має намір звернутися до суду, «щоб судова влада дала свою оцінку» тому, що відбувається.

Він додав, що згідно з нормами, площа посадок лісу біля мегаполісів має становити 22% площі самого мегаполісу, а біля Києва на сьогоднішній день площа лісу - менше 7%. При цьому ліси Київської області продовжують вирубувати.