Київ. 23 грудня. УНІАН. Спілка Спасіння Села збирає добродійні внески на пошуки оголошеного в розшук за підозрою у вбивстві народного депутата України Віктора ЛОЗІНСЬКОГО.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова Спілки Олександр АНАНЬЄВ.

За його словами, за 2009 р. на рахунок Спілки надійшло понад 37 тис. грн. добродійних внесків. Із листопада спілка оголосила про збір коштів на пошуки В.ЛОЗІНСЬКОГО. О.АНАНЬЄВ зазначив, що люди, які надсилають кошти, живуть не лише в селах, але й у містах України. Середня сума коштів, що надходить, становить 20-50 грн.

Відео дня

Крім того, люди звертаються в Спілку  із проханням розповісти про хід пошуків В.ЛОЗІНСЬКОГО. Більшість же звернень стосуються бездіяльності правоохоронних органів, говорить заступник голови Спілки Сергій ПОДДУБНИЙ. До Спілки також звертаються за допомогою щодо незаконних рішень місцевих судів.

Як повідомляв УНІАН, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок зіткнення з народним депутатом від БЮТ В.ЛОЗІНСЬКИМ, районним прокурором Євгеномм ГОРБЕНКОМ і начальником райвідділу міліції Михайлом КОВАЛЬСКИМ загинув місцевий житель 1954 року народження Валерій Олійник.

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене способом, що має характер особливого мучання, або здійснене групою осіб, а також із метою залякування потерпілого або інших осіб, або здійснене на замовлення, або яке спричинило смерть потерпілого).

3 липня Верховна Рада України позбавила В.ЛОЗІНСЬКОГО депутатських повноважень.

7 липня Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання В.ЛОЗІНСЬКОГО й доставку його до суду.

30 липня В.ЛОЗІНСЬКОГО було оголошено в міжнародний розшук.