Київ. 18 грудня. УНІАН. Представники громадської ініціативи “Нарком Євро-012” закликають президента Федерації футболу України Григорія СУРКІСА і головного тренера національної збірної України Олексія МИХАЙЛИЧЕНКА піти у відставку.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив представник ініціативи Євген ЗОЛОТАРЬОВ.

За його словами, останнім часом діяльність Г.СУРКІСА та О.МИХАЙЛИЧЕНКА викликає незадоволення вболівальників та критику у ЗМІ.

Відео дня

За його словами, “провальні виступи національної футбольної збірної у відбірних турнірах 2002, 2004, 2008 та 2010 років за президентства Г.СУРКІСА у ФФУ не мали для нього жодних наслідків, хоча він безпосередньо несе відповідальність за вибір головних тренерів”.

Представники ініціативи “Нарком Євро-012” також не задоволені тим, що керівництво національною футбольною федерацією здійснює людина, “яка має безпосереднє відношення до конкретного футбольного клубу, а тому не може бути об’єктивною”.

Зокрема, вони звинувачують Г.СУРКІСА у потуранні “невдалим експериментам О.МИХАЙЛИЧЕНКА зі складом збірної на користь гравців “Динамо” (Київ), які навіть не потрапляли в основу свого клубу, що врешті відобразилось на результатах збірної”.

Виходячи із цього, представники громадської ініціативи закликають Г.СУРКІСА та О.МИХАЙЛИЧЕНКА протягом 90 днів - до 18 березня 2010 року - піти у відставку.

Як сказав Є.ЗОЛОТАРЬОВ, у разі ігнорування цих вимог вони розпочнуть всеукраїнську кампанію збору підписів за відставку Г.СУРКІСА та О.МИХАЙЛИЧЕНКА.

Він додав, що також розглядається можливість постійного пікетування Будинку футболу, який є штаб-квартирою ФФУ.