16 грудня 2009 року  в УНІАН відбулась презентація на честь офіційного відкриття  сайту  "Економіка ноосфери"(www.econoosfera.com.ua) - проекту відомого економіста, член-кореспондента НАН України, доктора економічних наук, професора Валерія МУНТІЯНА.

Проект пропонує інформаційний майданчик для людей ,  які хочуть усвідомити і реалізувати місію свого життя, не байдужих до своєї долі, до долі людства і планети в цілому.

Стратегічна мета проекту полягає в тому, що ноосфера - це біосфера, перероблена науковою думкою, що дає можливість включити в роботу з недопущення планетарної катастрофи розум кожної людини, очистити свою свідомість, повіривши у силу свого розуму.

Відео дня

Динаміка розвитку негативного сценарію стрімко прискорюється, і вже найближчим часом системна криза може призвести до втрати стійкості основних буферних зон біосфери, загибелі земної цивілізації та вищих форм життя. Ця криза може перерости не просто у низку глобальних катаклізмів, а й катастрофу планетарного масштабу.

Завдання  проекту : можливість встановити реальний діагноз ситуації на системному рівні, надати об`єктивну оцінку  і тенденції подальшого розвитку.  Тому в проекті не тільки піддають фундаментальній критиці теоретичні основи сучасних соціо-економічних моделей і систем, а роблять висновок, що сучасна економічна наука зайшла в глухий кут і не здатна відповісти, як на глобальні проблеми сьогодення, так і на виклики майбутнього.

Головне завдання людства - збереження нашої планети!

Пропонується принципово нова наукова модель - "ноосферна економіка", яка стала б генеруючою силою світової господарської системи не лише у порятунку людства від глобальної катастрофи, але й була б фундаментом гармонійного розвитку світового співтовариства.

Організатори проекту не просто поділяють унікальну відповідальність, як члени світової спільноти, а пропонують модель ноосферної економіки.Це   створить інформаційно-стільникову систему, здатну гармонійно поєднувати духовну і матеріальну сфери самої людини , а також  людини з природою. В свою чергу це  надасть  можливість реалізувати модель, яка здатна врятувати людство від екологічної та соціально-економічної катастрофи.

Крім подолання глобальних загроз, проект направлений на розв’язання нагальних проблем щодо забезпечення національної безпеки та сталого розвитку України.

Детальна інформація: www.econoosfera.com.ua