Київ. 14 грудня. УНІАН. Кандидат у президенти України Сергій ТІГІПКО вважає, що в Україні не приділяється достатньої уваги боротьбі з наркоманією серед молоді.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

“З боку держави, я вважаю, дуже погана реакція”, - сказав С.ТІГІПКО. За його словами, “ми повинні навчати батьків, ми повинні навчати вчителів, усіх тих, хто працює з молодими людьми”.

Відео дня

Також С.ТІГІПКО наголосив на необхідності прислухатись до громадських організацій. “Тому що вони можуть нам показати, де влада робить помилки. І така співпраця з громадськими організаціями, я вважаю, це саме головне. Вони існують по всій Україні, у них уже об’єднуються дуже багато батьків, вони відчувають помилки влади”, - наголосив кандидат у президенти.

За його словами, в Україні, за офіційними даними, налічується 174 тисячі наркозалежних. За п’ять років кількість хворих зросла на 30%, а у сільській місцевості - на 50%. В Україні залишаються найвищі темпи зростання кількості наркозалежних. Крім того, в Україні наркотики коштують дешевше, ніж у інших країнах, додав С.ТІГІПКО.

“Що стосується політики Міністерства внутрішніх справ, я вважаю, що є колосальна проблема. Ми бачимо дуже багато людей, які... говорять, що найбільша загроза і допомога у розповсюдженні якраз з Міністерства внутрішніх справ і виходить”, - сказав С.ТІГІПКО.

На його думку, для боротьби з цією проблемою необхідні жорсткі дії Кабінету міністрів, МВС та інших силових структур.

“Для партії (партія “Сильна Україна”, яку очолює С.ТІГІПКО - УНІАН) це один з основних пріоритетів, тому що це стосується мільйонів людей, мільйонів родин. Ми втрачаємо молоде покоління”, - підкреслив він.