Київ. 4 грудня. УНІАН. Спілка громадських об`єднань Луганської області «Трудовий рух «Солідарність» ("ТРС") вимагає негайної відставки глави Міністерства вугільної промисловості України Віктора ПОЛТАВЦЯ і прискорення розслідування правоохоронними органами справ щодо корупції у вугільній галузі.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління СГО «ТРС» Костянтин ІЛЬЧЕНКО.

За його словами, громадська організація неодноразово інформувала, у тому числі і через народних депутатів, органи нагляду, правоохоронні органи і керівництво країни про факти корупції і розкрадання державного майна, які мають місце на державних вуглевидобувних підприємствах Луганської області, проте адекватної реакції з боку властей на них не було.

Відео дня

Він уточнив, що йдеться, зокрема, про факти, наведені в аналітичній записці начальника Управління бухгалтерського обліку, звітності і бюджетного фінансування Мінвуглепрому Лесі ЛЕСИК, яка звинувачує чинного міністра В.ПОЛТАВЦЯ у сприянні корупційним схемам, що використовуються так званим «куратором галузі», наближеним до прем`єр-міністра народним депутатом Наталією КОРОЛЕВСЬКОЮ.

Як один з кричущих фактів, за яким сьогодні ведеться розслідування органами міліції і СБУ, К.ІЛЬЧЕНКО назвав схему нецільового використання коштів керівництвом ДП «Свердловантрацит», яке оплачувало послуги зі збагачення рядового вугілля «збагачувальній фабриці «Лутугинська», яка існує тільки на папері”,

«Якщо колишні комсомольці хоча б розуміли, що є якісь межі крадіжки, які не можна переходити, то сьогодні ми бачимо, що у нас з`явилася нова зірка політична у Луганській області - це Н.КОРОЛЕВСЬКА, яка є, нам не зрозуміло, звідки взялася така посада, «куратором вугільної галузі», - сказав К.ІЛЬЧЕНКО.

Він повідомив, що вчора представники СГО «ТРС» пікетували Кабмін і передали на ім`я прем`єра Юлії ТИМОШЕНКО свої вимоги. При цьому, відзначив К.ІЛЬЧЕНКО, вчорашній пікет є «формальним заходом», щоб надалі рух не звинуватили у тому, що він і не намагався офіційно домовитися з владою.

«Ми зробили формальну заяву. Сьогодні ми повертаємося до Луганська, і ми підіймаємо Луганщину. Далі так жити не можна», - сказав К.ІЛЬЧЕНКО, відзначивши при цьому, що учасники руху закликатимуть жителів області бойкотувати вибори Президента України.

К.ІЛЬЧЕНКО додав також, що актив руху було запрошено вчора до Секретаріату Президента для обговорення їх вимог. При цьому, як відзначив він, представники СП запросили ініціативну групу руху взяти участь у спеціальній нараді щодо проблем галузі, яка відбудеться 20 грудня за участю членів РНБО. Водночас, главі громадської організації важко було уточнити, з ким саме вони зустрічалися у Секретаріаті Президента.