Наприкінці листопада 2009 року ми спостерігали паніку на світових фінансових ринках. Вона була спричинена новиною про технічний дефолт держфонду «Dubai World». Події на Близькому Сході настільки сколихнули міжнародні фінансові ринки, що біржі закривали торгові операції з рекордними цифрами падіння. Така ситуація викликала в інвесторів побоювання щодо тривалого відновлення світової економіки.

Грем Секер, фінансовий стратег одного з найбільших інвестбанків світу «Morgan Stanley», зважаючи на існуючу ситуацію на економічній арені, зробив доволі «похмурі» прогнози, заявивши, що в майбутньому «зростання буде зовсім незначним». Лише ті інвестиційні фонди, що зуміли виробити власну стратегію, беручи до уваги нестабільність ринку, зможуть триматися на плаву та виправдати сподівання своїх інвесторів.

«MМCIS investments» – одна з небагатьох компаній, що зарекомендували себе як надійний та прибутковий партнер. Незважаючи на дуже неспокійну загальну ситуацію, фонд продовжує звітувати про зростаючу динаміку прибутків. Організація виробила стійкий імунітет до зовнішніх подразників та звела ризики інвесторів до мінімуму завдяки диверсифікації активів – стратегії, що є «візитівкою» компанії.

Відео дня

Позитивну динаміку можна також спостерігати в звітах «MМCIS investments» за листопад 2009 року.

Опубліковані фінансові звіти компанії продовжують демонструвати позитивні тенденції. Так, прибуток фонду за звітний період становив 4,67% для депозитів у доларах США. Середній відсоток річних за депозитними вкладами в минулому періоді 2009 року склав 46,36%, що відповідає запланованому рівню прибутковості. Активи фонду в цьому місяці зросли на 2,87%, що ще більше зміцнило існуючу позитивну тенденцію. На 1 грудня 2009 року загальна сума активів фонду становила 525,58 млн. доларів США, тоді як на 1 листопада 2009 року аналогічний показник дорівнював 510,90, а на 1 жовтня – 473,99 млн. доларів США. Таким чином, зростання активів фонду з початку 2009 року склало 45,23%, цей показник значно перевищує запланований рівень 38,7%, який було встановлено на квартальному засіданні Ради директорів фонду.

Слід зазначити, що динамічно зростаючий рівень прибутковості не був несподіваним для керівництва компанії. Аналітики «MМCIS investments» називають це закономірною реакцією на поступовий вихід світової економіки з глибокої рецесії.

Коментуючи ситуацію на Близькому Сході, президент компанії Джеремі Браун заявив, що не поділяє кризових думок багатьох експертів щодо перспектив відновлення економіки наступного року. Президент закликав інвесторів дослухатися до оптимістичних прогнозів щодо подальшого зростання фондових ринків. «Рекордний спад в економіках провідних держав, свідками якого ми були на початку поточного року, цілком обґрунтовано поступився місцем стійкому та динамічному зростанню, перешкод для якого я не бачу і в майбутньому», – саме так визначив свою позицію Д.Браун.