Спілка громадських об’єднань «Трудовий Рух «Солідарність» в Луганській області (СГО«ТРС») та профспілки й організації,  які входять до складу СГО«ТРС»,   неодноразово надсилали  до керівництва країни звернення,  в яких йшлося про грубі порушення трудового законодавства з боку керівників державних установ, зокрема вугільних об’єднань, та корупцію, яка вже стала нормою спілкування держави зі своїм народом. На превеликий жаль,  на свої звернення ми у кращому випадку отримували цинічні відписки.

Ми не можемо зрозуміти – де ж кінець цієї вакханалії, коли ж влада казнокрадів припине  своє існування, хто здатний  у нашій країні навести правовий порядок і гарантувати народу соціальну, трудову та економічну справедливість?

Протягом вісімнадцяти років, завдяки зусиллям вчорашніх «комсомольців», які сьогодні  стали «славними» представниками партії регіонів, наша Луганщина перетворилась на депресивну територію,  на якій неподільно панує зло та несправедливість. 

Відео дня

Ми не розуміємо, що ж змінилося у житті луганчан, коли до влади прийшли представники іншої політичної сили, якою  керує безпосередньо прем’єр-міністр України ?  Чи стало більше справедливості, чи стало більше поваги до шахтарської праці, чи хоча б  на трохи стали менше грабувати державу та руйнувати робочі місця корумповані чиновники?  Ми  кажемо – НІ !

На вугільних підприємствах області системно порушуються норми трудового законодавства й  безпеки  праці.  Складається враження,  що вугільна галузь зовсім некерована і залишилась сам на сам з купою шахраїв та зрадників народу. Чим займається міністр вугільної промисловості, у той час, коли всілякі «куратори» галузі щоденно позбавляють шахтарів їхніх законних трудових і соціально-економічних прав? 

Завдяки такому невмілому і шкідливому керівництву та «кураторству»,  ми стали свідками злиденності й бідності шахтарських сімей, за причини штучного створення умов, унеможливлення заробити працею на забезпечене життя. Ми стали свідками використання державних вугільних підприємств на користь чиновників та  деяких народних депутатів. Завдяки «куратору» вугільної галузі  у Луганській області,   кримінальний видобуток кам’яного вугілля на копанках став візитівкою Луганщини. Так звані «копачі» сьогодні,   з метою отримання кримінального прибутку, руйнують,  наприклад  у м. Зоринську,  -  місцевий цвинтар. Невже цього мало для того,  щоб влада замислилася і зрозуміла, що ж вона робить з країною і з людьми?

Спілка громадських об’єднань «Трудовий Рух «Солідарність» 3 грудня  провела  попереджувальну акцію протесту громадськості Луганської області проти порушення трудових, соціальних прав громадян з боку чиновників  та тотальної корупції,  яка утворилася на вугільних підприємствах області. Пікетуючи КМУ, ми хотіли не тільки публічно висловити своє обурення діями влади, але і в останній раз запропонувати їй стати поряд зі свої народом, поряд з його болем та нескінченними проблемами. 

Спілка громадських об’єднань «Трудовий Рух «Солідарність» вимагає від прем’єр-міністра України   негайно:

1. У зв’язку з недотриманням стандартів у сфері оплати  праці  в частині гарантованого з 01.10.09р. державою мінімального тарифу,  у зв’язку з незабезпеченням вугільних підприємств у повному обсязі необхідним обладнанням, що унеможливлює розвиток галузі та утворення нових робочих місць, а також за відсутність безпечних умов праці шахтарів - відправити діючого Міністра вугільної промисловості  у відставку.

2.  Притягнути до відповідальності винних у завданні шкоди державі, суспільству й шахтарям шляхом незабезпечення стандартів умов праці та використанні засобів виробництва в інтересах бізнесу, а не держави,  а також за фактами корупції,   які викладені  у зверненні СГО «ТРС» за №17/1 від 07.11.09р.

 3. Створити умови для системного й конструктивного діалогу між Конфедерацією вільних профспілок Луганської області, яка є одним із засновників СГО «ТРС»,  з органами виконавчої влади на рівні КМУ, міністерств та Луганської  обласної державної адміністрації.

 Після акції протесту,  яка була проігнорована представниками КМУ, ми змушені зробити висновок, що    Тимошенко Ю.В., як прем’єр-міністр України,  особисто підтримує казнокрадів і захищаєте їх від законного покарання. Тому СГО «ТРС» та профспілки й громадські об’єднання, які входять до її складу, більш не будуть звертатися до органів влади, оскільки  вже зрозуміло, що виконавчої  влади в Україні більш не існує.

   Наша думка не була  почута, тому  учасники попереджувальної акції протесту громадськості Луганської області починають закликати населення області до самостійної боротьби за свої права, за своє життя, шляхом організації актів громадської непокори, утворення комітетів контролю на підприємствах та в органах влади. СГО «ТРС» розпочинає бойкот виборів Президента! Вибори не потрібні,  щоб стати поруч зі своїм народом і разом з ним навести у країні порядок.  Для цього не потрібно бути Президентом, для цього потрібно лише бути гідною людиною та любити свій народ.  Якщо немає в Україні національного лідера, то народ сам про себе подбає. Луганщина стане прикладом для всієї України!

 Спілка громадських об’єднань «Трудовий Рух «Солідарність»

 м.Луганськ.  (0642) 97-65-68, usbi06@gmail.com