Київ. 3 грудня. УНІАН. Керівник Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина", генерал-лейтенант Вілен МАРТИРОСЯН вважає, що лідер БЮТ, чинний прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО на посаді Президента зможе завершити реформу Збройних сил України.

Про це В.МАРТМРОСЯН заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Наші верховні головнокомандувачі-чоловіки не впоралися. Я більш ніж упевнений, під керівництвом жінки буде створена справжня національна армія. Сьогодні Україні потрібна жінка-матір, яка по-справжньому, по-материнськи виявить турботу про нашу армію, доки ми її остаточно не втратили", - сказав В.МАРТИРОСЯН.

Відео дня

Генерал-лейтенант відзначив, що Кабінет Міністрів України в проекті державного бюджету на 2010 рік передбачив 14 млрд. грн. на військові витрати проти 12 млрд. грн. - в 2009 році, і 10 млрд. грн. – в 2008 році. "Фінансування здійснюється, але гроші розбазарюються: мізер іде на армію, а решта – в кишені чиновників", - переконаний він.

У свою чергу автор проектів законів про Збройні сили України, полковник Віталій ЛАЗОРКІН вважає, що українська армія успішно пройшла етап виходу з підпорядкування Міністерству оборони СРСР, але наступний етап – створення національних Збройних сил так і не подолано. "Я дуже сподіваюся, що майбутній Президент, якого виберуть 17 січня, зможе впритул підійти до цієї проблеми і буде подоланий наступний етап, у результаті якого Україна зможе гідно захищати свої рубежі, свій народ і мирне життя", - впевнений він.

"Ми досі не змогли створити національні Збройні сили, тому що не було такого завдання, і досі бояться і не можуть визначитися – створювати їх чи користуватися тим, що залишилося у спадок від Радянської армії", - сказав заслужений юрист України, гвардії генерал-лейтенант Іван БІЛАС, відзначивши, що до цього часу не завершено інвентаризації майна, боєприпасів і бойової техніки.

Представники військової громадськості також вважають необґрунтованою критику глави держави Віктора ЮЩЕНКА на адресу уряду про недостатнє фінансування армії. "Стан нашої армії – це ті гріхи, які свідомо нагромаджувалися з року в рік упродовж всієї невеликої історії сучасної української держави", - впевнений І.БІЛАС.