Київ. 3 грудня. УНІАН. Якби Президента України обирали студенти, то Віктор ЯНУКОВИЧ з перевагою в 1,6% переміг би Юлію ТИМОШЕНКО.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили представники Української асоціації студентського самоврядування, посилаючись на результати акції “Студентські вибори Президента України”. Захід був організований Асоціацією та проведений сьогодні вранці, з 8.00 до 11.00, у 41 вищому навчальному закладі в 11 областях України та місті Києві.

Як зазначив перший віце-президент Української асоціації студентського самоврядування Олександр СМИРНОВ, акція мала на меті визначення електоральних симпатій студентства України, популяризацію виборів в країні, а також привернення уваги політиків до молоді.

Відео дня

В ході акції волонтери роздавали студентам бюлетені, в яких значилися прізвища 18 кандидатів у президенти, а також позиція “Не підтримую жодного кандидата”. Крім того, студенти могли вписати свою власну позицію, тобто запропонувати власного кандидата, який не вказаний в бюлетені. Загалом, за даними О.СМИРНОВА, було роздано близько 50 тис. бюлетенів. З вказаної кількості в скриньки для голосування потрапило трохи більше 32 тис. бюлетенів, відповідно, майже 20 тис. - були “втрачені”, тобто не повернуті студентами. Підрахунки голосів по кожному вишу передаватись оперативно електронною поштою для складання загальних підсумків рейтингів.

Згідно з отриманими результатами, В.ЯНУКОВИЧ набрав 21,9% голосів студентів, Ю.ТИМОШЕНКО – 20,3%. На третій позиції Віктор ЮЩЕНКО з 17,5%. За ним із значним відставанням розмістились: Сергій ТІГІПКО – 6,4%; Арсеній ЯЦЕНЮК – 5,8%, Анатолій ГРИЦЕНКО – 4,1%, Олег ТЯГНИБОК – 3,9%; Володимир ЛИТВИН – 3,7%; Василь ПРОТИВСІХ – 1,5%. Всі інші кандидати разом набрали 4,8%.

Координатор акції Микола ДАВИДЮК звернув увагу на те, що 10,1% студентів не підтримали жодного кандидата.

Як зазначалось на прес-конференції, Української асоціації студентського самоврядування створена у 2002 р. Вона є об’єднанням органів студентського самоврядування всієї України. Асоціація має осередки в кожному місті України і представляє інтереси 1,2–мільйонної громади студентства.