Київ. 26 листопада. УНІАН. Адвокат матері постраждалих від насильства дітей Олени ПОЛЮХОВИЧ Андрій ЦИГАНКОВ упевнений, що ця справа не матиме остаточного рішення до президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це А.ЦИГАНКОВ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«На сьогоднішній день ситуація змінилася: на мою думку, на сьогоднішній день відсутній чіткий порядок розслідування цієї справи, і вона буде відкладена до 17 січня... Є факти, що вона не проводиться. З яких причин – невідомо», - сказав А.ЦИГАНКОВ.

Відео дня

Коментуючи інформацію, що з`явилася в ЗМІ, про те, що його підзахисна і потерпілі діти на переконання слідчих прокуратури повинні пройти психолого-психіатричну експертизу, він сказав, що такі дії не передбачені чинним законодавством, оскільки «на сьогоднішній день не стоїть питання про неосудність дітей і Олени». При цьому адвокат висловив сумнів, що подібна процедура у разі її проведення не буде заангажованою.

Таку думку А.ЦИГАНКОВА підтримала і сама О.ПОЛЮХОВИЧ, зазначивши, що вона вимушена погодитися на цю експертизу «себе і дітей», навіть, незважаючи на те, що поки що не одержувала офіційного повідомлення. «У мене немає підстав стверджувати, що подібна експертиза буде проведена адекватно і немає впевненості, що її висновок вже не підготовлено», - сказала О.ПОЛЮХОВИЧ.

При цьому вона вкотре наголосила, що не мала наміру виносити те, що сталося з її дітьми, на люди, якби правоохоронні органи, до яких вона зверталася, належним чином поставилися до того, про що вона заявила.

Кажучи про просування розслідування, О.ПОЛЮХОВИЧ висловила сумнів, що хтось може спеціально йому заважати.

«Я не думаю, що хтось ставить палиці в колеса, а є думка, а чи бути слідству взагалі», - сказала вона, додавши при цьому, що на сьогоднішній день на неї чиниться тиск з боку правоохоронних органів. Зокрема, за її словами, це виявляється в «рекомендаціях» змінити адвокатів.

Відповідаючи на одне з питань, що стосувалося інформації, обнародуваної міністром внутрішніх справ України Юрієм ЛУЦЕНКОМ про вимагання грошей, адвокат матері потерпілих дітей зазначив, що «якби у цієї справи були перспективи, то міністр внутрішніх справ ніколи б не озвучив матеріали справи».

Водночас на питання, що вчинить О.ПОЛЮХОВИЧ у разі, якщо ця справа не знайде логічного завершення і винні не будуть покарані, вона відповіла: «Ніякого самосуду ніколи не буде... Я просто чекаю на суд”.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня народний депутат від Партії регіонів Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО заявив про факти розбещення неповнолітніх в “Артеку”.

Керівництво “Артеку”, у свою чергу, заявило, що факти розбещення дітей до центру не мають жодного відношення.

Пізніше стало відомо, що з цього питання народний депутат Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО направляв численні депутатські звернення до Президента, Генпрокуратури і МВС. Г.ОМЕЛЬЧЕНКО також заявив, що в скандалі фігурують троє народних депутатів.

У свою чергу 14 жовтня міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО заявив, що міліція не має доказів причетності народних депутатів до розбещення дітей.

Він повідомив, що ще в квітні цього року у справі про розбещення двох неповнолітніх дітей висунуто звинувачення і було затримано батька цих дітей, а троє працівників дитячого центру проходять у справі як свідки.

20 жовтня Ю.ЛУЦЕНКО звинуватив адвоката потерпілої О.ПОЛЮХОВИЧ у тому, що він нібито вимагав хабар у народного депутата від БЮТ Романа БОГДАНА.

У свою чергу, адвокат потерпілої А.ЦИГАНКОВ спростував цю заяву міністра внутрішніх справ.