Київ. 26 листопада. УНІАН. В Україні відбувається Всеукраїнський доброчинний проект «Ближче до серця» з підтримки дітей, які потребують допомоги.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила головний редактор журналу «Мир Семьи» Марічка КОРМУШКІНА.

Вона зазначила, що проект організовано журналом «Мир Семьи» в рамках його 10-річного ювілею, за підтримки Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту.

Відео дня

Добродійний проект «Ближче до серця» стартував 15 жовтня і триватиме до 15 грудня, повідомила вона.

«Можливо, ми продовжимо його навіть довше, тому що у нас це перший несміливий досвід. Ми раді, що відгуків багато», - додала М.КОРМУШКІНА.

За її словами, допомога надається десяти будинкам для малюків по Україні. «Ми вибирали будинки, які найбільш потребують на допомогу. Ми прагнули шукати такі будинки для малюків, яким менше приділяється уваги. Окрім цього, ми допомагаємо ще десяти будинкам сімейного типу завдяки співпраці з Міністерством у справах сім`ї молоді і спорту», - повідомила М.КОРМУШКІНА.

«Мені здається, зараз добродійність в Україні вийшла на новий рівень, і однозначно буде ланцюгова реакція, тому що коли люди бачать, що вже йде рух – він однозначно набиратиме обертів», - сказала у свою чергу багаторазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, голова добродійного фонду «Здоров`я поколінь» Лілія ПОДКОПАЄВА.

Вона також зазначила, що бере участь в цьому проекті і як людина, і як голова фонду.

«Ми звертаємося до наших комерційних партнерів із простим проханням допомогти. Відгук був дуже великим. Зараз зібрано допомоги на суму близько 50 тис. грн. Можливо, в національних масштабах це не дуже велика сума, але для початку це дійсно початок», - сказав керівник PR-відділу ТОВ «Видавничий дім Імпрес» Сергій КРИГАН.

У свою чергу заступник міністра у справах сім`ї молоді і спорту Тетяна КОНДРАТЮК сказала, що через 10 років інтернатів для дітей-сиріт у тому вигляді, в якому вони існують сьогодні, не буде.

«Ми поставили мету в 2005 році через десять років реалізувати реформу і перейти від інтернатів, які залишилися нам від Радянського Союзу такими, якими вони є. Дійсно, ми не зможемо відмовитися взагалі від інтернатів. Це будуть маленькі інтернати. Є діти, які вимагають особливої уваги, але з часом, у нас є досвід європейський, є досвід інших країн, які поступово відмовилися від цієї системи», - сказала Т.КОНДРАТЮК.