Народний депутат України від фракції БЮТ Володимир ПИЛИПЕНКО направив депутатський запит до генерального прокурора України Олександра МЕДВЕДЬКА із вимогою розслідувати дії організації “Громадська сила” під час епідемії грипу в Дніпропетровську.

Зокрема, в депутатському зверненні, текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН, В.ПИЛИПЕНКО зазначає, що до нього звернулося Громадське об’єднання “ГРАД”. Об’єднання повідомило, що в Дніпропетровську під керівництвом ГО “Громадська сила”, яку очолює депутат Дніпропетровської міської ради Загід КРАСНОВ, вже два тижні триває акція з роздачі на вулицях міста громадянам захисних медичних масок”.

В.ПИЛИПЕНКО просить розслідувати джерело походження захисник масок фабричного виробництва, що роздавали представники ГО “Громадська сила”.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 16 листопада на прес-конференції координатор ГО “Град” Андрій ДЕНИСЕНКО заявив, що “ГРАД” звинувачує депутата Дніпропетровської міської ради З.КРАСНОВА у поширенні паніки та перешкоджанні роботи аптек в умовах епідемії грипу.  “Ми вимагаємо від прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, правоохоронних органів, народних депутатів виступити у протиборство не лише із комерційними спекулянтами, а й спекулянтами політичними, які у цей складний для нашої країни час нагрівають руки на епідемії грипу в Дніпропетровську”, - наголосив А.ДЕНИСЕНКО.

Він заявив, що “у Дніпропетровську керівник депутатської більшості міської ради З.КРАСНОВ з 4 листопада розпочав масштабну, гучно розрекламовану PR-акцію, боротьби з епідемію грипу у місті”. “Він вдався до масових роздач на вулицях міста безкоштовних захисних пов’язок. За інформацією пана КРАСНОВА, його активісти роздали їх понад 100 тисяч”, - сказав представник ГО “ГРАД”, наголосивши при цьому, що “це призвело до небаченої у місті паніки і до паралізації роботи мережі аптек”.

А.ДЕНИСЕНКО наголосив, що «всі пов’язки, які роздавались активістами КРАСНОВА, вони всі були фабричного виробництва. І в нас є всі підстави стверджувати, що пан КРАСНОВ скупив ці засоби індивідуального захисту у лікарнях й державних аптеках Дніпропетровська».

За словами А.ДЕНИСЕНКА, у ці ж дні марлеві пов’язки фабричного виробництва з’явились у спекулянтів. "Мене не здивує, якщо з’ясується, що люди з штабу «Громадської сили» мають відношення до спекулянтів, що торгують у Дніпропетровську марлевими масками за завищеними цінами», - резюмував А.ДЕНИСЕНКО.