Київ. 19 листопада. УНІАН. ВАТ «АК «Київводоканал» заявляє про готовність стати єдиним виробником гарячої води в столиці.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив перший заступник генерального директора з економіки й фінансам ВАТ «АК «Київводоканал» Віталій НАЙДЮК.

За його словами, в умовах нарощування боргів із боку АК «Київенерго» перед «Київводоканалом» за холодне водопостачання центральних теплових пунктів, де енергопостачальна компанія виробляє гарячу воду, водоканал готовий сам виступити в ролі виробника зазначеної послуги.

Відео дня

«Київводоканал» готовий узяти в обслуговування центральні теплові пункти, які є власністю громади Києва, бути виробником не лише холодної, але й гарячої води та нести повну відповідальність за водопостачання в місті», – сказав він.

Директор департаменту експлуатації водопровідного господарства ВАТ «АК «Київводоканал» Володимир ДРАГАН, у свою чергу, зазначив, що такий перерозподіл виробничих функцій дозволив би підприємству заробляти додаткові кошти й покращив би фінансовий стан водоканалу.

«Київводоканал» сьогодні не отримує кошти за холодну воду, яку ми поставляємо для виробництва гарячої води. На місяць це близько 16 млн. грн. Якщо з нами розраховуватимуться й за послугу виробництва гарячої води, я думаю, фінансовий стан підприємства значно покращиться», – пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, керівництво «АК «Київводоканал» сьогодні заявило, що буде змушене найближчим часом обмежити водопостачання в столиці або навіть припинити його, а також припинити очищення стоків, якщо АК «Київенерго» і КМДА не вирішать проблему взаєморозрахунків підприємств, що постачають послуги гарячого й холодного водопостачання.

За словами першого заступника гендиректора з економіки й фінансів «Київводоканалу» В.НАЙДЮКА, діяльність «Київводоканалу» практично заблокована через арешт рахунків підприємства з боку «Київенерго» внаслідок формування заборгованості за електроенергію в розмірі більше 300 млн. грн. Водоканал сьогодні не має можливості купувати реагенти для очищення води й стоків, на закупівлю яких необхідно до 240 тис. грн. на місяць, а також не може здійснювати розрахунки з постачальниками. У запасах підприємства залишилося реагентів на п`ять днів роботи.