Київ. 17 листопада. УНІАН. Військовий журналіст Ігор РУДИЧ заявляє, що колишній міністр оборони України, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО не закінчував Академію Збройних сил України.

Про це І.РУДИЧ заявив на прес-конференції в УНІАН.

“Я певний час дивувався тому, як такий військовий фахівець може припускатися, м`яко кажучи, помилок. Ось, що я відшукав. На сайті president2010.info А.ГРИЦЕНКО у своїй біографії пише: “У 1995 році закінчив Академію Збройних сил України”, - зазначив військовий журналіст.

Відео дня

Водночас І.РУДИЧ наголосив, що “перший випуск з Академії відбувся у 1996 році”. За його словами, “у 1995 році А.ГРИЦЕНКО закінчив лише тримісячні курси при Академії”.

“Нехай покаже диплом саме про закінчення Академії Збройних сил України (зараз цей навчальний заклад має статус Національного університету оборони України – УНІАН)”, - вимагає І.РУДИЧ.

У свою чергу, у прес-службі колишнього міністра оборони зазначили, що копії всіх документів про освіту А.ГРИЦЕНКА розміщені на його персональному сайті.

“У жодному з цих документів ні про які “курси” не йдеться”, - констатували у прес-службі.

За інформацією прес-служби А.ГРИЦЕНКА, він у 1994 році закінчив оперативно-стратегічний факультет Університету військово-повітряних сил США та отримав диплом, який офіційно визнаний у системі військової освіти України.

Також у 1995 році А.ГРИЦЕНКО закінчив факультет перепідготовки та підвищення кваліфікації Академії Збройних сил України за “командно-штабним, оперативно-стратегічним фахом”, повідомили у прес-службі А.ГРИЦЕНКА.