Київ. 16 листопада. УНИАН. Діяльність нинішньої урядової коаліції і Кабінету міністрів веде до банкрутства Української держави, заявив на прес-конференції в УНІАН доктор політичних наук, професор, голова Всеукраїнської асоціації політичних наук Валерій БЕБИК.

“Нинішня урядова коаліція, наш уряд, очевидно, свідомо ведуть до кризової ситуації, до банкрутства Української держави як такої”, - сказав В.БЕБИК.

Він заявив про складну ситуацію у бюджетній сфері країни, яка ускладнюється непрозорим використанням бюджетних коштів.

Відео дня

В.БЕБИК навів дані Рахункової палати, згідно з якими, за неконкурентною процедурою проведення держзакупівель урядом було використано 52,6 млрд. грн., у тому числі за протокольними дорученнями прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО і першого віце-прем’єр-міністра Олександра ТУРЧИНОВА – на суму 52,2 млрд. грн., а за постановою Кабінету міністрів – на 433,3 млн. грн.

Крім того, В.БЕБИК, посилаючись на матеріали Бюро журналістських розслідувань “Свідомо”, повідомив про фінансові деталі закупівлі препарату “Таміфлю”. Так, за його словами, уряд на закупівлю 44 тис. 128 упаковок «Таміфлю» використав 11 млн. грн. (ціна однієї упаковки - 251 грн. або 22,8 євро). Постачальником препарату в Україну за ціною 22,8 євро виступило одне із зареєстрованих у Києві ЗАТ. При цьому, за словами В.БЕБИКА, на сайті компанії-виробника вказано, що ціна однієї упаковки препарату - 6 євро.

“Нормально: 6 євро і 22,8 євро... А потім нам розказують, що Президент поганий, бо він не дає витратити 1 млрд. грн. на «Таміфлю». Він не дає витратити 1 млрд. грн. на стару вату, марлю тощо”, - сказав В.БЕБИК.

Як повідомляв УНІАН, 2 листопада до міжнародного аеропорту «Бориспіль» зі Швейцарії прибув літак Ан-12 з вантажем противірусного препарату «Таміфлю» в кількості 300 тис. упаковок. За словами глави уряду, вартість препарату - 67 грн. за упаковку.

2 листопада уряд заявив, що має намір в найближчі три тижні придбати ще 700 тис. упаковок препарату проти грипу «Таміфлю».

4 листопада в Україну прибув літак з другою партією препарату «Таміфлю» - 200 тис. упаковок, купленого в Швейцарії за ціною 67 грн. за упаковку.