Київ. 12 листопада. УНІАН. Громадська організація «Спільна мета» оголосила про початок Першого національного конкурсу міської скульптури “Образ Майбутнього”.

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН народний депутат Ірина АКІМОВА, конкурс проходитиме у 4-х великих містах України – Києві, Харкові, Одесі та Львові. Роботи переможців конкурсу складуть основу парків міської скульптури. Конкурс проводиться під патронатом кандидата в Президенти України Віктора ЯНУКОВИЧА.

І.АКІМОВА зазначила, що конкурс має стати першим в країні стартовим майданчиком для скульпторів, архітекторів, дизайнерів та художників, які хочуть працювати з міським середовищем. ”Завдяки конкурсу ми намагаємося ініціювати дискусію щодо сучасного вигляду українських міст, дати можливість талановитим молодим митцям публічно продемонструвати своє бачення українського міста майбутнього”, - сказала І.АКІМОВА. У свою чергу народний депутат Ірина ГОРІНА повідомила, що учасниками конкурсу можуть стати художники, архітектори, скульптори віком до 35 років. Брати участь в конкурсі може житель будь-якого населеного пункту України.

Відео дня

Вона повідомила, що переможець конкурсу отримає грант від В.ЯНУКОВИЧА на суму 10 тис. грн. Крім того, будуть вручені спеціальні призи від ГО “Спільна мета” (3 тис. грн.), спеціальний приз експертної комісії (3 тис. грн.), приз глядацьких симпатій – (3 тис. грн.) отримає автор проекту, що набере найбільшу кількість голосів в Інтернеті.

Народний депутат Юлія НОВІКОВА зазначила, що заявки на участь у конкурсі приймаються з 12 листопада до 13 грудня цього року в онлайн-режимі на сайті www.spilnameta.org та за адресою 04050, Київ, вул. Глибочицька, 44, поверх 3, з поміткою “Конкурс сучасної скульптури “Образ Майбутнього”. Один художник або група художників може подати до 3 робіт.

Експертна комісія конкурсу обере 40 найкращих проектів, які будуть презентовані на площах Києва, Харкова, Одеси та Львова 19-20 грудня, де за них можуть проголосувати жителі цих міст. Голосування також проводитиметься в онлайн-режимі на зазначеному сайті. Автори чотирьох робіт, що в кожному з міст наберуть максимальну кількість голосів, будуть визнані переможцями. Нагородження переможців та виставка макетів їх проектів відбудеться в Києві 30 січня 2010 року.