Київ. 11 листопада. УНІАН. Німецький Фонд Конрада Аденауера та Академія української преси презентували довідник з європейської інтеграції України.

Презентація видання відбулась сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив керівник представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко ЛАНГЕ, довідник з європейської інтеграції видано з метою допомогти журналістам та іншим зацікавленим особам докладніше викладати основні факти про Євросоюз та про відносини ЕС з Україною.

Відео дня

“Це практичний довідник, в якому можна швидко знайти практичну та зрозумілу інформацію”, - сказав він.

Н.ЛАНГЕ зазначив, що в довіднику представлена інформація про діяльність ЄС, відносини ЄС з Україною та відповідні статисти стичні дані.

Він також сказав, що українські політики, журналісти знають дуже небагато про ЄС та про відносини Євросоюзу із Україною, й тому повідомлення мас-медіа іноді є неправдивими і неповними.

Крім того, Н.ЛАНГЕ повідомив, що фонд має намір провести ряд семінарів на тему діяльності ЄС, щоб українські журналісти краще орієнтувалися в цій темі.

У свою чергу, президент Академії української преси Валерій ІВАНОВ зазначив, що Україна чітко визначила свій курс на інтеграцію в Європу, але питання наближення нашої країни до ЄС стало інструментом політичної боротьби. “Причому інструментом, яким наші політики користуються, не дуже звертаючи увагу на реальність”, - додав він.

За словами В.ІВАНОВА, основна мета видання цього довідника полягає в тому, щоб журналісти могли грамотно висвітлювати, які заходи мають вживатися, щоб держава наближалась до стандартів ЕС, щоб було розуміння, що це передусім мають бути економічний поступ, структурні реформи в економіці України, а не якісь політичні рішення. “Українські політики дуже слабо розбираються в реаліях ЄС і часто роблять безграмотні заяви і, на жаль, журналісти часто через незнання тиражують ці заяви”, - сказав він.

У зв’язку з цим В.ІВАНОВ закликав журналістів перевіряти інформацію, озвучену політиками, і у цьому їм має допомогти довідник.

Довідник можна отримати через Фонд Конрада Аденауера та Академію української преси.