Київ. 9 листопада. УНІАН. На сьогодні лідерами президентських перегонів є Віктор ЯНУКОВИЧ та Юлія ТИМОШЕНКО, різниця в рейтингу яких на пост глави держави - близько 3%.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник соціологічних проектів Центру "Третій сектор" Тетяна ЯРОВА, посилаючись на результати проведеного з 2 по 8 листопада ц.р. соціологічного дослідження щодо президентських виборів в Україні “Політичні настрої українців".

Так, на запитання “За кого б ви проголосували, якби вибори Президента України відбувалися найближчої неділі?”, 22,5% респондентів назвали В.ЯНУКОВИЧА, 19,1% - Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Третю позицію зі значним відривом займає Арсеній ЯЦЕНЮК (7,1%). За ним, відповідно до результатів опитування, йдуть: Володимир ЛИТВИН (6,4%), Петро СИМОНЕНКО (4,3%), Віктор ЮЩЕНКО (3,5%), Сергій ТІГІПКО (3,2%), Анатолій ГРИЦЕНКО (2,0%), Олег ТЯГНИБОК (1,5%).

Про те, що не підуть голосувати сказали 3,7% опитаних, 10,4% - не підтримують жодного з кандидатів, 15,2% - не визначились із своїм вибором.

Опитування проводилось шляхом інтерв’ю і ним було охоплено 2,5 тис. респондентів. Максимальна похибка складає 3%.

Присутній на прес-конференції політичний експерт Андрій ЗОЛОТАРЬОВ відзначив, що, порівняно з весною, найбільше втратив у своєму рейтингу А.ЯЦЕНЮК – 4%. Експерт вважає, що це відбулося через “розфокусировку” кампанії А.ЯЦЕНЮКА. “Він спробував розширити свою електоральну базу. І якщо навесні були помітні його досягнення на західній Україні і там був його основний виборець, то його “меседжі” в сторону Росії обійшлися А.ЯЦЕНЮКУ дуже дорого – він змістився до другого ешелону кандидатів”, - прокоментував А.ЗОЛОТАРЬОВ.

Натомість експерт відзначив позитивну динаміку С.ТІГІПКА: “Якщо взяти репрезентативність по Дніпропетровську – вона недостатня, але те, що поки все розвивається досить успішно в рамках тих стратегічних цілей, що стоять перед кампанією С.ТІГІПКА – це очевидно”.

А.ЗОЛОТАРЬОВ також висловив думку, що про шанси В.ЮЩЕНКА потрапити до другого туру виборів можна говорити лише гіпотетично.

“Шанс отримати пристойний результати, відсотків 10, і посісти третє місце в нього ще є. Але серйозно казати про другий тур виборів, якщо кампанія буде розвиватися у нормальному русі, ми не можемо. Тут досить відчутна різниця”, - сказав А.ЗОЛОТАРЬОВ.