Київ. 6 листопада. УНІАН. Декілька київських адвокатів не задоволені результатами з’їзду адвокатів, що відбувся 2 листопада в Одесі.

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, адвокат Сергій КОННОВ розповів, що ініціатори проведення з’їзду планували зібрати його в лютому 2010 року, однак перенесли з’їзд на 2 листопада цього року. При цьому, за його словами, це було зроблене за 3 дні до проведення з’їзду.

Відео дня

С.КОННОВ також зазначив, що з’їзд відбувся, не зважаючи на заборону Кабінету міністрів на проведення масових публічних заходів через епідемію грипу. Він повідомив, що з’їзд обрав 3 членів Вищої ради юстиції, одним з яких став співорганізатор цього заходу адвокат Володимир ВИСОЦЬКИЙ. За словами С.КОННОВА, “це так само абсурдно, якби голова Центральної виборчої комісії, яка організовує вибори Президента, за їх результатами став Президентом України”.

Зі свого боку адвокат Тетяна МОНТЯН розповіла, що один з київських юристів Ольга ЖУКОВСЬКА на засіданні київської конференції адвокатів не була обрана делегатом на з’їзд в Одесі. Разом з тим Т.МОНТЯН зазначила, що була дуже здивована, коли вже в Одесі дізналась, що О.ЖУКОВСЬКА таки стала делегатом з’їзду. Т.МОНТЯН сказала, що організатори з’їзду пояснили їй, що О.ЖУКОВСЬКА стала делегатом від донецької організації. “Я навіть не уявляю, як вона встигла так швидко після провалу в Києві обратись в Донецьку”, – заявила Т.МОНТЯН. “Якщо тебе ганебно “прокатили” у твоєму регіоні, то як можна обиратись від іншого? Тоді переїжджай і працюй в тому регіоні”, – додала адвокат.

С.КОННОВ заявив, що рішення з’їзду будуть оскаржені в суді. За його словами, для цього є підстави у багатьох адвокатів. У зв’язку з цим він закликав керівництво Верховної Ради не поспішати з приведенням до присяги обраних на одеському з’їзді членів Вищої ради юстиції, оскільки вони були обрані “за сумнівних обставин”.