Київ. 5 листопада. УНІАН. У Києві презентовано новий мистецький проект “Майстри бельканто”.

Проект презентувала сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління Міжнародної освітньо-культурної асоціації Любов ГОРВАТА.

Вона зазначила, що в 2009 році цей проект проводиться з нагоди 40-річчя творчої діяльності відомого співака і композитора, заслуженого артиста України Олега МАРЦИНКІВСЬКОГО.

Відео дня

У ході реалізації проекту “Майстри бельканто” творчим об’єднанням документальних фільмів Національної телекомпанії України створено документальну стрічку про діяльність О.МАРЦИНКІВСЬКОГО під назвою «Без маски».

До кінця листопада фільм має вийти на екрани Першого Національного.

Творча група документальної стрічки «Без маски» складається з головного режисера Наталії КАЛАНТАРОВОЇ, редактора Тетяна МІЛЕНІНОЇ, головного оператора Володимира ТАРГОНСЬКОГО, арт-директора Тамари РОМАНОВОЇ.

У фільмі використано музичні твори: композицію із мюзиклу Ллойд-Ендрю Вебера „Привид опери” у виконанні О.МАРЦИНКІВСЬКОГО та солістки Національної опери України Сусанни ЧАХОЯН; „Молитва” (муз. і сл. Кароле Байер) у виконанні О.МАРЦИНКІВСЬКОГО та солістки Національної опери України Анжеліни ШВАЧКИ; „Впали роси на покоси” (муз. О.Білаша, сл. Дмитра ПАВЛИЧКА) у виконанні О.МАРЦИНКІВСЬКОГО; „Колискова для мами” (сл. і муз. О.МАРЦИНКІВСЬКОГО) у виконанні О.МАРЦИНКІВСЬКОГО та Людмили і Галини ТУРЧАК.

Зйомки фільму «Без маски» проходили у Полтаві, Тернополі і Києві у липні-вересні 2009 року.

Л.ГОРВАТА повідомила, що до виходу в ефір готується також радіофільм за мотивами документального фільму «Без маски».

Крім того, Міжнародна освітньо-культурна асоціація розпочинає концертний тур О.МАРЦИНКІВСЬКОГО містами України.

У Києві концерт відбудеться 7-го грудня о 19.30 у великій концертній залі Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського, де також буде презентовано фільм «Без маски». У концерті візьмуть участь солістки Національної опери України, заслужені артисти України А.ШВАЧКА та Ірина СЕМЕНЕНКО.

13 грудня о 18.00 концерт О.МАРЦИНКІВСЬКОГО відбудеться у Тернопільській обласній філармонії.

***Олег МАРЦИНКІВСЬКИЙ – відомий співак, композитор і музикант, у творчому доробку якого світова та українська класика, більше 150 народних пісень, кобзарські думи, балади, сучасні пісні, більше 300 власних творів.