Київ. 5 листопада. УНІАН. 7 листопада в Україні відкриється виставка «Play Ink Ink Play. Пекінська опера в сучасному китайському живописі».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили організатори виставки.

За словами організаторів, в Києві, Львові і Дніпропетровську демонструватиметься колекція Національного художнього музею Шанхая імені Лю Хайсу.

Відео дня

Проект  є  частиною  культурного  обміну  між  Україною та  Китаєм   і  присвячений   60-річчю  Народного Китаю  і   20-річчю   Незалежності   України.   Його  організаторами  виступили  галерея  сучасного  мистецтва   «А-ХАУС»  (Київ)   http://ahouse.com.ua/   і   Національний художній музей імені Лю Хайсу (Шанхай).

Організатори відзначили, що експозиція, яку привозять до України, подорожує усім світом уже більш як 20 років. Це 81 картина як відомих китайських живописців, так і молодих авторів.

Слово «play» у назві виставки має два значення: його можна розуміти не тільки як «грати», а й як «китайська традиційна опера» або «театр».

Пекінська опера – одна з форм традиційного китайського театру. Вона виникла наприкінці XVII століття, розроблена і визнана в середині XIX століття. Поєднує в собі музику, вокальне виконання, пантоміму, танець і акробатику. Основи національної майстерності базуються на «чотирьох уміннях» (спів, декламація, перевтілення, жестикуляція) і «чотирьох прийомах» (гра руками, гра очима, гра тулубом, кроки).

Україну в червні 2010 року в Національному музеї імені Лю Хайсу представлятиме відомий проект Миколи ЖУРАВЛЯ «Пасіка».